Si Mama si Fecioara

Si Mama si Fecioara Mareste imaginea.

Singura femeie pomenita cu numele de Coran este Sfanta Maria. Ea este privita ca un semn divin pentru omenire, laudata pentru ca si-a aparat castitatea, vrednica de cinstire pentru obedienta ei, aleasa exceptional de catre divinitate sa intre in Al-Mihrab (Sfanta Sfintelor). Gasim aceste sintagme in Sura 3, 19 si 66. Zadarnic insa, daca nu crezi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Care iarta pacatele lumii.

Noi nu credem ca Sfanta Maria este doar “almah” (tanara femeie, cu potentiale legaturi trupesti), ci “betulah” (fecioara), convingere marturisita de Crezul Bisericii Primare, care o numeste permanent "Fecioara Maria".

Metoda pur istorica nu ne va spune multe despre taina pururea-fecioriei Maicii Domnului. Ne ramane calea credintei. Asa intelegem cum a fost ridicata cu trupul la cer dupa adormire. Din nou, in fata divinului, cuvantul “imposibil” isi pierde sensul.

Bart Ehrman zice ca partenogeneza (conceptia virginala) e posibila in cazul animalelor inferioare, niciodata la mamifere, dar produce doar femele, clone genetice ale mamelor. Pururea-fecioria (perpetua virginitate) a Fecioarei Maria ramane pentru noi o dogma de credinta, nu o simpla parere modificabila. Este cel mai bun exemplu uman de mod de viata pentru noi.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1008

Voteaza:

Si Mama si Fecioara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE