TOB - Targul national de vestminte, icoane, artizanat si obiecte bisericesti

TOB - Targul national de vestminte, icoane, artizanat si obiecte bisericesti Mareste imaginea.


O zi intunecata de noiembrie si una dogoritoare de august . asa incepe povestea TOB Romania. Ziua de noiembrie se petrecea pe Bd.

Magheru din Bucuresti, cand, facand o scurta plimbare, ma intrebam cum am putea fi de folosi si noi (Media Scai  - agentie de comunicare si relatii publice ) Bisericii Ortodoxe Romane - restul povestii inseamna prima editie a TOB.

 

Ziua de august se petrecea in Palatul Patriarhal, cand Patriarhul Daniel era loctiitor de patriarh. I-am propus Prea Fericirii Sale organizarea TOB la Iasi, pentru ca multi credinciosi si clerici din Moldova nu au reusit sa ajunga la targul din Bucuresti. P.F. Daniel a ascultat , a gandit si a fost de acord.

 

TOB reprezinta prilejul prin care ierarhii, preotii, monahii, credinciosii, chiar si persoanele de alta confesiune decat cea ortodoxa se intalnesc cu artizanii pretioaselor odoare de cult, gasind calea de comunicare in atmosfera calda si primitoare a Ortodoxiei.

 

Editia internationala a TOB (Romexpo, 3-5 mai 2007) - prima de acest fel din Romania a reunit 68 de producatori si importatori din Romania, Grecia, Austria, Italia si Germania care au expus clopote actionate electronic si armonizate in gama, vestminte bisericesti brodate cu fir de aur si argint, ferecaturi pentru evanghelii din aur si argint, instrumentar liturgic, CD-uri cu muzica bizantina, decoratiuni interioare crestine etc.

 

 

TOB a fost vizitat de peste 7000 de persoane, din care peste 2500 vizitatori specializati - ierarhi, preoti , stareti, starete, membri ai corpului diplomatic, personalitati.

 

 

Editia nationala a TOB, Iasi, Providenta, 15-17 noiembrie 2007, vine ca urmare a cererilor si rugamintilor venite atat din partea expozantilor cat si a  celor, care din cauza distantei nu au reusit sa ajunga la TOB.

 

 

Programul de vizitare 10.00-18.00.

 

Editia nationala este organizata la Iasi cu sprijinul P.F. Patriarh Daniel, fiind in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

 

Organizand targul, am simtit pas cu pas ajutorul Bunului Dumnezeu si al Sfantului Mare Mucenic Ioan cel Nou de Suceava, patronul spiritual al targului de obiecte bisericesti (sfantul a fost comerciant de obiecte bisericesti fiind orginar din cetatea Trapezunt, martiriul sau petrecandu-se in Cetatea Alba).

 

Aspectele minunate ale prezentei ajutorului divin ar putea fi istorisite,  dar multimea lor ar depasi cu mult spatiul acestui articol.

 

Va asteptam cu drag la Iasi rugandu-ne Bunului Dumnezeu pentru sanatatea si bunasporirea tuturor.

 

Impresii variate ale unor vizitatori ai TOB Bucuresti -

 

"O expozitie reusita, impresionanta. Multa pricepere si daruire in realizarea tuturor obiectelor bisericesti expuse.

Sa va ajute Bunul Dumnezeu in continuare in realizarea acestor minunate obiecte.

Clipele petrecute aici au fost unele de mare liniste si incarcatura spirituala.

Doamne ajuta!"

Calin Elena

 

"Sunt fericit ca organizatori nu si-au dezmintit calitatile, implicandu-se in organizarea acestei expozitii de suflet, transmitatoare de har.

Cu multumiri si success deplin si pentru viitor!"

Pr. Nicolae Hurjui - Bacau

 

"Un semn al implicarii Bisericii in social, o expresie a unei Biserici vii si actuale.

Felicitari!"

Pr. Emilian Lazar - Teleorman

 

"Felicitari si asteptam urmatoarele expozitii. Biserica Ortodoxa trebuie sa se implice mai mult in viata noastra, mai ales a tinerilor".

Costea M.

 

"Este un inceput promitator. Urez organizatorilor sa continue acest proiect cu indrazneala si tenacitate."

Dr. Angela Ungureanu

 

"Multumim Bunului Dumnezeu si Prea Curatei Sale Maici pentru minunata zi pe  care ne-a oferit-o.

Organizatorii si ostenitorii acestui targ ortodox in Romania - "Gradina Maicii Domnului", sa aiba parte de dragostea si mangaierea Sf. Treimi, sa fie sanatosi si cu spor binecuvantat in viata.

Hristos a inviat!"

Cu pretuire, Pr. Profesor Eugen Ilie-Matei, protopop al Muscelului

 

"O initiativa buna care imbina utilul si traditia cu metode noi si moderne de informare intr-un mod care, din pacate, se regaseste rar in organizarea actuala a BOR."

Catalin V. Master II Facultatea de Teologie Ortodoxa Bucuresti.

 

"TOB este un bun mijloc de increstinare si a vizitatorilor de alta religie care astfel pot afla mai multe din arta bizantina si romaneasca."

Costea Alin - Andrei

 

"Pentru prima expozitie ortodoxa internationala este un pas bun. Spatiul este prea mic, cred ca se poate si mai bine cu o mediatizare mai buna. Cred ca ar  trebui sa participe si o parte din manastirile din Moldova".

 

"Ma numesc Mandiuc Diana si am 11 ani. Am ramas impresionata de expoztie din toate punctele de vedere. Sper sa revin si la nul sis a gasesc o expozitie internationala mult mai numeroasa si cu participarea anumitor manastiri din Moldova."

elev Mandiuc Diana-Andreea

 

"Vizitand intamplator expozitia mi-am amintit ca sunt crestin ortodox, oprindu-ma din goana dupa material si m-am simtit mai aproape de Dumnezeu.

Multumesc!"

 

Dr. Cristian Nicolita - Constanta

.

23 Octombrie 2007

Vizualizari: 7939

Voteaza:

TOB - Targul national de vestminte, icoane, artizanat si obiecte bisericesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE