Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor

Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor Mareste imaginea.
Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor 21 Martie 2012


Timp preparare: 25 minute

Timp de gatit: 45 minute

Durata totala: 1 ore 10 minute

Portii: 8


Ardei umpluti cu orez si legume - Se caleste pe rand in ulei, ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul; se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare, piper si condimente, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca.

Igrediente:
  • ardei gras pentru umplut (congelat)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi mai mari
  • 5 buc rosii potrivite din conserva
  • ardei gras cubulete (congelat)
  • 1/2 kg orez
  • 1 cartof crud ras
  • frunze de patrunjel si telina
  • ulei
  • sare
  • piper
  • bulion
  • marar uscat
Instructiuni:

Se caleste pe rand in ulei, ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile si orezul; se adauga patrunjelul si telina, se potriveste de sare si piper, iar la sfarsit se pune si cartoful crud, ras pe razatoarea mica, cu grija sa nu se lipeasca. Se stinge cu apa calda si se lasa la fiert 10 minute, pe foc mic. Dupa ce se racoreste putin orezul, se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita peste mararul uscat. Se dezleaga cateva linguri de bulion in apa rece, se potriveste de sare, piper si condimente si se incalzeste putin dupa care se poate adauga peste ardeii umpluti. Se coace in cuptor, la foc mare, cu capac - aproape 45 minute - depinde de orezul folosit si temperatura cuptorului. (Ardeii pentru umplut eu ii pregatesc din vara si-i tin in congelator, insa inainte ii calesc putin in ulei, nu mult, doar pana isi schimba culoarea. Astfel pregatiti se inlatura gustul specific amarui.)

Despre autor

camelia  carmen camelia carmen

Colaborator
9 articole postate
Publica din 07 Martie 2011

21 Martie 2012

Vizualizari: 33706

Voteaza:

Ardei umpluti cu orez si legume, la cuptor 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • CORINA GEORGIUPostat la 2012-03-23 15:41

    Ptr. ca sa iasa gustul amarui din ardei, se oparesc. in apa clocotita se scufunda de 2-3 ori ardeiul si se scoate sa se scurga cu gura-n jos, se usuca bine si se pot congela.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post