
Delia
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 40 minute
Durata totala: 55 minute
Portii: 2
Iahnie de linte - aceasta reteta de mancare de linte face deliciul oricarei mese. Din ziua in care ai gatit-o si ai gustat din ea, o vei dori si in zilele in care nu este post.
- 250 g linte uscata
- 2 cepe
- otet de masa
- 6 razaturi de coaja de lamaie
- 1 lingurita de mustar
- zahar
- sare
- 2 foi de dafin
Lasam lintea sa se inmoaie in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi scurgem apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece cu sare, iar spuma care se formeaza o luam cu spumiera. In timp de lintea se fierbe, punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si calim o ceapa tocata marunt. Peste ea adaugam 1 lingura de faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Luam rantasul de pe foc si adaugam 2 dramuri de boia si un catel de usturoi zdrobit. Peste aceasta compozitie adaugam 0.5 dl apa rece si omogenizam. Prajeala se toarna peste lintea in fierbere, impreuna cu doua foi de dafin. O mai lasam putin pe foc si apoi adaugam sare, zahar, mustar, coaja razuita de lamaie si putin otet.
-
Supa de linte rosie cu arpacas
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa de linte cu usturoi
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa de linte
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Edom, tinutul lui Isav
Publicat in : Pelerinaje
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.