
Ingrediente: 3 kg gogosari / 20 gogonele verzi (4 kg) / 1 kg ceapa / 1 kg morcov ras / 1/2 kg telina / teri patru conopide mai mici desfacute in buchetele / 1/2 l otet de mere diluat cu o ceasca de apa / 1/2 l ulei / 3 linguri miere sau zahar / 3 linguri sare, piper boabe, foi de dafin
Mod de preparare:
1. Se fierbe otetul diluat cu apa, cu mierea si condimentele.
2. Se pun in aceasta zeama gogonelele, si ceapa, se fierb cateva minunte apoi se strecoara, se pun intr-un va iar zeama se clocoteste din nou.
3.
4. Se pune morcovul si telina in zeama clocotita si se fierb cateva minute apoi se scurg.
Se amesteca toate legumele intr-un vas, se pun in borcane si peste acest amestec se toarna zeama care a ramas. Deasupra se pune un strat de ulei ( eu nu am pus ulei pentru a o putea folosi in zilele de post cand nu se consuma ulei ). Ulei se poate adauga atunci cand o consumam. Este foarte buna cu usturoi pisat si cu cartofi fierti sau copti dar si ca o ganitura excelenta la peste sau gratar. Dupa ce s-au racit borcanele se capseaza, se tin cu gura in jos cateva ore apoi se fierb la bae-marin o ora.
Dorina Stoica.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.