
Alina C.
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 45 minute
Durata totala: 15 minute
Portii: 10
Vasilopita sau prajitura Sfantului Vasile este o prajitura gustoasa, usor de preparat, cu specific grecesc. Asemanatoare cozonacului, vasilopita este pregatita potrivit traditiei in ziua de praznuire a Sfantului Vasile cel Mare, 1 ianuarie. Exista numeroase retete de preparare a Vasilopitei insa noi va propunem una ce poate fi preparata si in perioadele de post.
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 130 gr margarina
- 250 g zahar
- 250 g iaurt din soia
- 250 g vin alb dulce
- 120 g migdale macinate fin
- 50 g migdale macinate gros
- zahar pudra pentru ornare
Pentru inceput, amestecam intr-un bol faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Intr-un alt vas mixam margarina cu zaharul pana se omogenizeaza dupa care adaugam iaurtul de soia amestecand usor cu o spatula. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina alternand cu vinul. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda unsa si presarata in prealabil cu faina. Se tine la cuptor timp de 45 de minute. Dupa ce prajitura este scoasa din cuptor, se lasa la racit si apoi este presarata cu zahar pudra.
-
Sfantul Vasile cel Mare
Publicat in : Sfantul Vasile cel Mare -
Sfantul Vasile cel Mare
Publicat in : Sfantul Vasile cel Mare -
Manastirea Sfantul Vasile cel Mare - Moldova Sulita
Publicat in : Biserici si Manastiri din Romania
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.