Infricosatoarea Judecata

Infricosatoarea Judecata Mareste imaginea.

Duminica Infricosatoarei Judecati - File de acatist: "M-am gandit la acel infricosator judet al lui Hristos si m-am cutremurat!" M-am panicat, pentru cu am mangaiat, nu am compatimit, nu am hranit, nu am vizitat pe fratii mai mici ai Domnului Hristos.

Nu m-am smerit. Deci, ce voi raspunde in fata Judecatorului? Ii voi aduce in fata rugaciunile Maicii Sfinte pentru mine. Si rugaciunile a miliarde de sfinti. Dar faptele mele ma vor vadi de pacat. Constiinta mea va fi zdruncinata. Da-mi fapte vrednice de pocainta, Doamne al cerului si al pamantului! Nu vreau belsug, ci pocainta sincera. Pierzand adevarul, ratacesc prin patimi. Dar am nadejde ca ma vei scapa. Ca vointa mea o vei intari. Ca nu voi pieri in intuneric. Ca am si eu o sansa sa fiu gratiat. Sa mi se comute pedeapsa in binecuvantare.

Un Sfant Parinte ne invata despre adevar: "Viata este ca arderea unei lumanari. Ajunge ca sa sufle in ea Cel care a aprins-o, ca sa se stinga!" Ne pregatim de judecata finala, pregustand bucuria pascala. Si ce ne va intari sufletul? Varietatea rugaciunilor sau asimilarea lor cu inima si cu vointa?! Ne indruma Sf. Ioan de Kronstadt: "Cand Dumnezeu a coborat pe Muntele Sinai, poporul a primit porunca sa se pregateasca si sa se curateasca. Dar, in timpul Dumnezeiestii Liturghii, Dumnezeu se pogoara pe pamant mai mult decat a facut-o pe Sinai!" Unde e pregatirea noastra? Unde e curatirea?

Din iubire fata de Mirele Hristos, vom imparti darurile cu semenii? Le vom da mangaieri, dar si imbracaminte, mancare si medicamente. La fapte. Cu discretie: in crestinism, fapta buna are autor necunoscut. Studiem o gramada de stiinte, dar nu si pe aceea de a ne feri de pacat, cea mai importanta. De aceea, doar sfintii sunt intelepti cu adevarat. Ii ajutam pe frati prin rugaciunile noastre pentru ei. Invocam pe Imparatul Ceresc, pentru ca El ne invata sa ne rugam; El ne da rugaciunea.

Infricosator e Judetul pentru cei ce Il resping pe Dumnezeu. Pentru cei credinciosi, care au fapte de pocainta, este o trambulina spre bucuria inimii.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Mai 2012

Vizualizari: 2263

Voteaza:

Infricosatoarea Judecata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE