Istoria moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur de la Patriarhia Romana

Istoria moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur de la Patriarhia Romana Mareste imaginea.

Istoria moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur de la Patriarhia Română începe în luna octombrie 1997, când a avut loc vizita Cardinalului de Florenţa, Eminenţa Sa Silvano Piovanelli, în România, la Bucureşti (vizită premergătoare venirii SS Papa Ioan Paul al II-lea în România).

Cu această ocazie Cardinalul Piovanelli a dăruit Bisericii Ortodoxe Române, vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur pentru viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, după cum aflăm de la Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal.Aşteptând atât de necesara Catedrală a Mântuirii Neamului pentru a le proteja, sfintele moaşte s-au păstrat în Paraclisul istoric Sf. M. Mc. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale.
În luna noiembrie a anului 2007, prin purtarea de grijă şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la împlinirea a 1600 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Ioan Gură de Aur, şi a 10 ani de când Cardinalul Piovanelli a dăruit Bisericii noastre aceste cinstite moaşte, ÎPS Arhiepiscop Varsanufie (pe atunci Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor) s-a îngrijit de realizarea unei racle noi din argint aurit, în care au fost aşezate moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

La sărbătoarea din acel an (2007) a Sfântului Ioan Gură de Aur (13 noiembrie), racla cu cinstitele sale moaşte a fost purtată în procesiune de la Catedrala Patriarhală până la Biserica «Sfânta Ecaterina», Paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Patriarhul Justinian», unde au rămas o perioadă mai îndelungată.

În anul 2011, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost construit Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, chiar pe terenul unde se zideşte Catedrala Mântuirii Neamului.

Acest Paraclis patriarhal, în care se înalţă zilnic rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru ajutor în buna desfăşurare a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, a fost rânduit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel încă de la sfinţirea sa, din data de 23 octombrie 2011, sub ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur.

Tot atunci a fost adusă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi aşezate aici spre venerare pentru întărirea credinţei, spre ajutor şi binecuvântare pentru toţi binefăcătorii, rugătorii şi ziditorii Catedralei Mântuirii Neamului.


Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Noiembrie 2014

Vizualizari: 2782

Voteaza:

Istoria moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur de la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE