Anestezistul Patriarhului s-a intors din concediu. Cercetarile bat pasul pe loc

 

Profesorul Dan Tulbure, de la Institutul Fundeni, s-a intors, de doua zile, din concediu. Astfel, motivul invocat de autoritatile care ancheteaza moartea Patriarhului, acela al absentei uneia dintre persoanele implicate, a disparut. Insa cercetarile se afla in acelasi stadiu incipient.

Managerul Institutului Fundeni, dr. Constantin Popa, sustine ca profesorul Dan Tulbure, anestezistul Patriarhului, s-a intors, in urma cu doua zile, din concediu.

Potrivit acestuia, Politia si Procuratura ar fi primit documentele solicitate, iar personalul medical implicat in interventia chirurgicala suportata de Teoctist ar fi fost convocat pentru audieri. "Stiu ca profesorul Tulbure s-a intors din concediu, dar nu stiu daca a venit la spital, pentru ca dansul este angajat al Universitatii de Medicina si Farmacie si are doar norma in aceasta unitate sanitara. Am trimis Politiei si Procuraturii documentele care mi-au fost cerute, dar nu va pot spune lista cu cei care au participat efectiv la operatia Patriarhului pentru ca ancheta este in plina desfasurare", ne-a declarat managerul Constantin Popa. Pana acum motivul invocat de autoritati pentru stoparea cercetarilor era absenta anestezistului Tulbure. Aparitia acestuia nu a schimbat cu nimic lucrurile. Probabil ca un rezultat concret al anchetei Procuraturii se va lasa mult asteptat. Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustineau, in urma cu doua saptamani, ca nu pot finaliza ancheta din cauza faptului ca profesorul Dan Tulbure nu a fost audiat. Cu toate acestea, pana in prezent, cercetarile institutiei nu au fost reluate. Nici ancheta Colegiului Medicilor din Romania nu a avansat mai mult.

Se pregateste musamalizarea cazului
De la momentul mortii Patriarhului, autoritatile responsabile nu au miscat un deget pentru a afla cauzele reale ale decesului acestuia. Toate neregulile sesizate de medici, de societatea civila si de mass-media in interventia chirurgicala efectuata de profesorul Sinescu nu au reusit sa determine o ancheta serioasa asupra cazului. Singurele lucruri care s-au intamplat au fost antepronuntarea Colegiului Medicilor Bucuresti, care nu a reusit sa depisteze nici o eroare medicala, initierea unei campanii de imagine de catre profesorul Sinescu si un protest al Asociatiei Romane de Urologie, care isi apara presedintele. In rest, autoritatile au mimat cercetarile, in speranta ca acest caz va fi uitat odata cu alegerea noului Patriarh.

 

Claudia Marcu

 

 

.

06 Septembrie 2007

Vizualizari: 1221

Voteaza:

Anestezistul Patriarhului s-a intors din concediu. Cercetarile bat pasul pe loc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE