Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat doi miei din lana carora se vor confectiona paliumuri


Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat doi miei vii a caror lana va fi folosita pentru confectionarea paliumurilor purtate de arhiepiscopii mitropoliti. Binecuvantarea are loc in mod traditional in fiecare an la 21 ianuarie, de sarbatoarea Sfantului Agneza.


Acest vesmant purtat de Papa si de Arhiepiscopi simbolizeaza oaia cea pierduta si regasita, purtata pe umeri de Bunul Pastor, precum si Mielul rastignit pentru mantuirea lumii. El simbolizeaza, de asemenea, delegarea din partea Papei a autoritatii si comuniunii capilor bisericilor locale majore. Cei doi miei au fost crescuti in Manastirea trapista "Trei Fantani", de la periferia Romei.

Mieii sunt tunsi in martea din Saptamana Mare, paliumurile sunt confectionate de calugaritele benedictine de la Manastirea Sfanta Cecilia din Trastevere, din Roma. Apoi, paliumurile sunt puse intr-o urna din bronz langa catedrala Sfantul Petru, pana pe 29 iunie, de sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel, cand vor fi binecuvantate de Papa si inmanate Arhiepiscopilor Mitropoliti numiti in ultimul an.

.

26 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1805

Voteaza:

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat doi miei din lana carora se vor confectiona paliumuri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE