Societatile cu supraabundenta a bunurilor lasa viata fara sens

 

"Problema consumerismului si subiectivismul moral pun in pericol respectul pentru viata umana", este de parere Papa Benedict al XVI-lea. Aceasta idee a fost exprimata intr-un discurs adresat noului ambasador belgian pe langa Sfantul Scaun, cu prilejul prezentarii scrisorilor de acreditare.

Conform parerii Papei, societatile cu supraabundenta, cum sunt cele din Occident, duc, in mod paradoxal, lipsa de elementul cel mai important pentru a trai cu adevarat: semnificatia vietii. "Enormele progrese din domeniul tehnologiei au alterat numeroase practici in domeniul stiintelor medicale, in timp ce liberalizarea obiceiurilor a relativizat considerabil normele care pareau intangibile.

In societatile occidentale, caracterizate tot mai mult de supraabundenta bunurilor de consum si subiectivism, omul se confrunta cu o criza a sensului.

In mai multe tari vedem cum apar  legi care neaga respectul pentru viata umana, de la conceptie la sfarsitul ei natural, cu riscul utilizarii ei ca obiect de cercetare si de experimente, atacand astfel in mod grav fundamentala demnitate a fiintei umane", a mai spus papa. In acest context, Biserica "urmareste sa aminteasca de credinta ei despre om si despre destinul acestuia, oferind fiecaruia cheia de a-si citi viata si motive de speranta", a conchis Papa Benedict al XVI-lea.

 

Dumitru Manolache

.

03 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2439

Voteaza:

Societatile cu supraabundenta a bunurilor lasa viata fara sens 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE