6 ani de basilica.ro

Site-ul basilica.ro al Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane implineste astazi, 16 iunie 2014, 6 ani de existenta. Agentia de stiri BASILICA a Patriarhiei Romane a fost infiintata cu binecuvantarea si purtarea de grija a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la 27 octombrie 2007, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, odata cu Centrul de presa BASILICA si constituindu-se ca una dintre componentele acestuia, alaturi de Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, publicatiile Lumina si Biroul de Presa.In anul 2008 sarbatoarea Sfintei Treimi a fost in data de 16 iunie si cu acest prilej a fost lansat site-ul de stiri basilica.ro in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, in Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

In acesti 6 ani de cand functioneaza site-ul basilica.ro al Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane s-au postat un numar de peste 60.000 de informatii, documente si stiri privind activitatea Bisericii Ortodoxe Romane.

Site-ul Agentiei de stiri BASILICA este mijlocul prin care se prezinta in spatiul virtual realitatile bisericesti cotidiene, fapt constatat din reflectarea prompta, zilnica a evenimentului eclezial ce se desfasoara in Patriarhia Romana la toate nivelurile sale. Avand in vedere numarul mare de vizitatori ai site-ului basilica.ro si necesitatea tehnica de imbunatatire a acestuia, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor acestora, fata de momentul de inceput al activitatii din 2008, cu binecuvantarea si purtarea de grija a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei s-au adus site-ului mai multe imbunatatiri: la 30 septembrie 2010 a fost lansata o noua interfata cu o grafica deosebita, iar la 27 octombrie 2012, la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, a intrat in functiune versiunea actuala a site-ului. In prezent se lucreaza la realizarea unei noi versiuni a site-ului basilica.ro al Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane care va fi disponibil utilizatorilor de internet in a doua parte a anului 2014.

Inca de la lansare, basilica.ro, a dispus si de o interfata in limba engleza. Principalele evenimente din Patriarhia Romana sunt mediatizate si in aceasta limba de circulatie internationala aratand ca Agentia de stiri BASILICA este o voce a Bisericii Ortodoxe Romane si la nivel international.

Structura site-ului basilica.ro este complexa, iar accesarea informatiilor este facila pentru o gama larga de utilizatori. Site-ul este structurat in doua sectiuni principale, una axata pe stirile de la nivelul central al Patriarhiei Romane, iar cealalta pe stirile din eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane, din tara si strainatate. Aceste sectiuni prezinta evenimentele religioase din cuprinsul Eparhiilor Patriarhiei Romane, comunicate oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane, documentare, dar si articole care trateaza diferite teme religioase, sociale si culturale.

Site-ul basilica.ro al Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane este cea mai importanta sursa de stiri privind viata Bisericii Ortodoxe Romane din spatiul media virtual, lucru reflectat de faptul ca majoritatea publicatiilor si mijloacelor mass media de factura laica din Romania, precum si majoritatea presei eclesiastice din tara si strainatate preia de pe site-ul agentiei informatiile oficiale si de maxim interes din viata Bisericii noastre. In mediul ortodox romanesc, experienta basilica.ro, confirma necesitatea asumarii constiintei ecleziale ca marturie in actul de presa si exercitiul permanent al unui ethos al informatiei ghidat de responsabilitate, obiectivitate stricta si abordare constructiva.

Astazi, prin stirile, informatiile si documentele postate pe site-ul sau, Agentia de stiri BASILICA a Patriarhiei Romane este un caleidoscop al realitatii bisericesti cotidiene fapt constatat din reflectarea prompta in cotidian a evenimentului eclezial ce se desfasoara in Patriarhia Romana la toate nivelurile sale.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Iunie 2014

Vizualizari: 226

Voteaza:

6 ani de basilica.ro 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

basilica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE