Apel la rugaciune pentru pace

La sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013), Preafericitul Parinte Patriarh Daniel adreseaza ierarhilor, preotilor, monahilor, monahiilor si credinciosilor din Patriarhia Romana urmatorul apel la rugaciune pentru pace:

Deoarece in timpul prezent pacea este tot mai mult amenintata, adresam un apel la rugaciune pentru pace, in data de duminica, 8 septembrie 2013, la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, aparatoarea celor aflati in nevoi si necazuri, "bucuria si impacarea lumii”.

In acest sens, indemnam pe toti ierarhii, preotii, monahii, monahiile si credinciosii din Patriarhia Romana sa inmulteasca rugaciunile pentru pace.

Toti oamenii avem datoria morala de a ne ruga si de a lucra pentru pace, dupa indemnul Mantuitorului Iisus Hristos, Imparatul pacii, Care spune: "Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!” (Matei 5, 9).

Sa folosim timpul acesta al sarbatorii Maicii Domnului spre a inmulti rugaciunea pentru pacea a toata lumea, dar mai ales pentru pace in Siria, Egipt si alte zone ale Orientului Mijlociu, unde multi crestini sunt victime ale prigoanei si violentei. Sa ne rugam ca pacea sa fie lumina vietii pentru toti oamenii, indiferent de religie sau cultura.

Prin urmare, la Sfanta Liturghie, dupa citirea Sfintei Evanghelii, catre sfarsitul ecteniei intreite se vor citi din Liturghier "rugaciunile pentru inmultirea dragostei si dezradacinarea urii si a toata rautatea”.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

05 Septembrie 2013

Vizualizari: 310

Voteaza:

Apel la rugaciune pentru pace 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE