Concursul national Sfanta Euharistie, lumina vietii crestine

Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane a lansat Concursul national de proiecte bisericesti „Sfanta Euharistie, lumina vietii crestine”. Competitia este organizata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, cu prilejul Anului omagial euharistic - al Sfintei Spovedanii si al Sfintei impartasanii - si Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni.



Concursul se adreseaza elevilor, preotilor si profesorilor de Religie implicati in proiectul national „Hristos impartasit copiilor”. Scopul este acela de a-i educa pe copii in spiritul apropierii de Biserica si de valorile traditionale: „Concursul urmareste sa educe copiii prin participarea la Sfanta Liturghie, la lucrarea filantropica a Bisericii, sa inteleaga traditiile culinare de post, sa creeze retete de post, iar cea mai buna reteta sa fie publicata in Ziarul Lumina. De asemenea, ei pot sa invete cum sa se spovedeasca si cum sa se impartaseasca. Scopul concursului este de a cultiva dragostea fata de Biserica si fata de Sfanta Liturghie”, a precizat Parintele Constantin Patuleanu, Consilier Patriarhal la Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane.

Proiectele castigatoare vor fi premiate, pe 21 mai, la Bucuresti, in cadrul manifestarilor prilejuite de hramul istoric al Catedralei Patriarhale.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Februarie 2014

Vizualizari: 880

Voteaza:

Concursul national Sfanta Euharistie, lumina vietii crestine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE