Conferinta ASCOR la Sibiu

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania (ASCOR), filiala Sibiu, a organizat joi, 3 aprilie, ultima intalnire duhovniceasca din Postul Mare, care l-a avut ca invitat pe preotul Simion Sasaujan de la Biserica “Pogorarea Sfantului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie.

Tema intalnirii a fost “Exigenta preotului in derularea activitatilor misionar-pastorale, cultural-educationale, social-filantropice cu implicarea credinciosilor in parohie”. Tinerii studenti de la facultatile sibiene, dar si preoti si credinciosi din cetatea transilvana au avut posibilitatea sa se impartaseasca din experienta pastorala de 48 de ani a parintelui Simion Sasaujan, cunoscut nu doar pentru implicarea sa activa in pastorirea credinciosilor din cartierul Valea Aurie, ci si pentru activitatile pe plan social-filantropic din parohie. Parintele Sasaujan coordoneaza de ani buni lucrarea misionara a Asociatiei “Sfantul Nicolae” si a Centrului de zi pentru copii din incinta bisericii amintite, unde peste 25 de copii primesc zilnic masa calda si sunt ajutati sa-si faca temele.

Inca de la inceputul intalnirii, parintele Simion Sasaujan a subliniat chemarea deosebita a preotului de a-I sluji lui Hristos, de a propovadui Evanghelia si de a veni in sprijinul celor aflati in nevoi. Parintele Sasaujan a vorbit pe larg celor prezenti in Aula “Mitropolit Ioan Metianu” de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu despre pregatirea preotului si despre responsabilitatile sale in lucrarea misionar-pastorala si social-filantropica.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

05 Aprilie 2014

Vizualizari: 231

Voteaza:

Conferinta ASCOR la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE