Denia Acatistului Bunei Vestiri la Asezamantul Romanesc de la Jerusalim

Conform rânduielii Bisericii noastre, în vinerea din săptămâna a V-a a Postului Mare în toate lăcașurile de cult se oficiază Denia Acatistului Bunei Vestiri. La Aşezământul Românesc de la Jerusalim, vineri 27 martie 2015, slujba a fost oficiată de către părintele Arhim.

Teofil Anastasoaie - Reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi Superior al Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Iordan şi Ierihon.

„A participat şi un grup de pelerini români conduşi de Pr. Matei Zaharia de la Biserica bucureşteană Domniţă Bălaşa şi diaconul Florin Dobrescu. Acatistul a fost citit în faţă icoanei Maicii Domnului IORDANITA, o icoană veche ce a aparţinut Schitului Românesc de la Jordan, şi care la momentul bombardării şi închiderii schitului (1970) a fost recuperată şi adusă la Jerusalim. În faţă ei se ruga adeseori cu lacrimi Sf. Ioan Ioacob Hozevitul şi cuviosi pusnici de pe Valea Jordanului şi primeau mângâiere şi ajutor din partea Maicii Domnului”, a precizat Arhim. Teofil Anastasoaie.

În timpul Postului Sfintelor Paști, Biserica a rânduit două momente importante închinate Maicii Domnului: sărbătoarea Bunei Vestiri, la 25 martie, și Denia din vinerea săptămânii a V-a. Acatistul Bunei Vestiri, unul dintre cele mai cunoscute imne de laudă închinate Maicii Domnului, este alcătuit din 12 condace și 12 icoase. Această compoziție, atribuită patriarhului Serghie al Constantinopolului, dă expresie, în formă poetică, învățăturii Bisericii despre Maica Domnului.

Sursa: basilica.ro

.

30 Martie 2015

Vizualizari: 672

Voteaza:

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Asezamantul Romanesc de la Jerusalim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE