Duminica Sfantului Grigorie Palama, in Parohia Villaverde, Madrid

Credinciosii ortodocsi romani din Parohia "Sfantul Pahomie de la Gledin" Villaverde, Madrid, au avut parte de o zi speciala in Duminica a 2-a din Postul Sfintelor Pasti, in primul rand prin participarea numeroasa la Sfanta Liturghie, precedata de slujba Utreniei. Parintele paroh Constantin Serban le-a vorbit la final pe marginea minunii vindecarii slabanogului din Capernaum, aratand cat este de nobil sentimentul prieteniei, care in zilele noastre este cultivat tot mai rar.

Trebuie sa fim, mai intai de toate, prieteni ai lui Hristos, iar una dintre modalitatile prin care putem arata acest lucru este si devotamentul nostru fata de biserica. Enoriasii acestei parohii s-au dovedit inca de la inceput prieteni ai bisericii, venind fiecare cu ce a putut pentru amenajarea locasului de inchinare, impodobindu-l cu icoane si cele necesare slujirii, iar recent cu Sfintele Vase.

Parintele le-a prezentat tuturor, dupa Sfanta Liturghie, noile Vase pentru slujire, Sfantul Potir, Sfantul Disc, lingurita si copia, precum si crucea noua, primite ca donatie. Toate acestea vor fi sfintite sambata, 17 martie, inainte de slujba Vecerniei, cand oamenii sunt asteptati si la Taina Spovedaniei.

Primul Maslu in Parohia Villaverde

Tot duminica, in Parohia Villaverde, Madrid s-a slujit pentru prima data Taina Sfantului Maslu de obste, cu participarea a 8 preoti si peste 100 de credinciosi din diferite parti. Au raspuns invitatiei parintelui Constantin: pr. Mihai Savu din Parohia „Sfantul Mare Mucenic Pantelimon” din Torrejon de Ardoz, pr. inspector eparhial Emilian Geabana din Parohia "Sfantul Ioan Casian” din Guadalajara, pr. Cristian Deac din Parohia „Sfantul Cuvios Nicodim de la Tismana" din Getafe, pr. Grigore Pana din Parohia „Intampinarea Domnului" din Mejorada del Campo, pr. Stefan Supeala din Parohia „Sfantul Mare Mucenic Mina” din Rivas Vaciamadrid, pr. Alexandru Tothazan din Parohia "Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana" din San Sebastian de los Reyes si pr. Sebastian Hirt din Parohia „Sfantul Cuvios Ioan de la Prislop” din Villarejo de Salvanes.

Impreuna au slujit Sfanta Taina a Maslului, despre care le-a vorbit credinciosilor intr-un cuvant de invatatura parintele Mihai Savu. Sfintia sa a subliniat ca aceasta taina ajuta la tamaduirea sufletelor si a trupurilor noastre, insa efectul se va face simtit doar daca aducem in vietile noastre si celelalte taine ale Bisericii, Taina Spovedaniei, a Sfintei Impartasanii, toate acestea fiind completate de participarea la Sfanta Liturghie, care trebuie sa devina centrul vietii noastre duhovnicesti.

La final, parintele paroh i-a prezentat credinciosilor prezenti pe preotii coslujitori, avand in vedere ca au fost pentru prima data in aceasta biserica, manifestandu-si speranta ca aceasta prima impreuna-slujire a fost doar un prim pas, revenind in mijlocul romanilor din aceasta parte a Madridului.

Sursa: episcopiaspanieiportugaliei.es

.

13 Martie 2012

Vizualizari: 370

Voteaza:

Duminica Sfantului Grigorie Palama, in Parohia Villaverde, Madrid 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE