Evenimentele dedicate Sfantului Andrei la Galati

Programul evenimentelor religioase si culturale organizate de Arhiepiscopia Dunarii de Jos, cu prilejul sarbatoririi Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galati, incepe astazi, 27 noiembrie, cu procesiunea „Calatori pe calea sfintilor“, informeaza “Ziarul Lumina”.

La procesiunea din acest an va fi adusa de la Catedrala patriarhala din Bucuresti, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, racla cu moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena. In drumul spre Catedrala arhiepiscopala, sfintelor odoare li se vor alatura copia icoanei „Prodromita“ aflata in patrimoniul Catedralei arhiepiscopale, racla cu particele din moastele Sfantului Apostol Andrei, precum si racla cu particele din moastele Sfintilor Ierarhi Nicolae, Atanasie si Vasile cel Mare.

Evenimentele vor continua maine, 28 noiembrie, prin organizarea unei expozitii de icoane si de crucifixe, realizate de elevii specializarii Patrimoniu de la Seminarul Teologic Ortodox din Galati si de la alte seminarii teologice. Expozitia, care va tine pana in data de 29 noiembrie, se va desfasura la Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galati. Tot pe 28 noiembrie se va desfasura, la capela studentilor din cadrul Complexului „Al. I. Cuza“ din Galati, programul „Sfantul Apostol Andrei - ocrotitorul studentilor“, organizat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR).

Pe 29 noiembrie, se va desfasura de la ora 9:00, la Seminarul Teologic din Galati, Simpozionul stiintific „2013 - Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena“. Cu acest prilej, va fi lansat volumul „Tanarul crestin, marturisitor al puterii de vindecare sufleteasca si trupeasca prin Taina Sfantului Maslu“, realizat de elevi ai seminarului galatean si ai altor seminarii teologice din tara. De la ora 10:00, la Capela „Sfantul Andrei“ de pe platforma siderurgica ArcelorMittal se va desfasura programul liturgic si catehetic pentru lucratorii platformei siderurgice ArcelorMittal, intitulat „Sfantul Andrei - ocrotitorul siderurgistilor“. De la ora 14:00 se va desfasura la Sala „Episcop Chesarie Paunescu“ a Centrului eparhial din Galati programul cultural si filantropic „Studentii crestini - apostoli ai dreptei credinte“, organizat cu prilejul sarbatoririi patronului spiritual al ASCOR. La ora 17:00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galati se va desfasura concertul de muzica bisericeasca „Toata suflarea sa laude pe Domnul!“. La ora 18:00, in Catedrala arhiepiscopala si in toate bisericile din municipiul Galati va fi oficiata slujba Privegherii in cinstea Sfantului Apostol Andrei. La ora 19:00, se va desfasura „Pelerinajul luminii“, pe traseul Catedrala arhiepiscopala - Biserica „Sfantul Andrei“ a Seminarului Teologic din Galati.

Pe 30 noiembrie, de la ora 9:00, va fi oficiata in Catedrala arhiepiscopala si in toate bisericile din municipiul Galati Sfanta Liturghie. La ora 12:00, la esplanada de la Potcoava de Aur, se va organiza „Targul mesterilor populari“. La ora 14:00 se va desfasura, in Sala „Episcop Chesarie Paunescu“ a Centrului eparhial, programul cultural „Sfantul Apostol Andrei - model de apostolat pentru studenti“. De Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie, va fi oficiata o slujba de Te Deum in prezenta autoritatilor locale.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 Noiembrie 2013

Vizualizari: 475

Voteaza:

Evenimentele dedicate Sfantului Andrei la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE