Hirotesii intru duhovnic la Paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit întru duhovnic, miercuri, 18 noiembrie 2015, 11 preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujba a fost săvârşită în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

 

Prin Taina Spovedaniei credinciosul simte iubirea Preasfintei Treimi

 

În cuvântul de învăţătură, rostit la finalul slujbei, Patriarhul României le-a vorbit tinerilor duhovnici despre însemnătatea duhovnicească a Tainei Sfintei Spovedanii: „Prin această lucrare nu doar dăruim iertare de păcate în numele lui Hristos și cu puterea și lucrarea Sfântului Duh, ci și ajutăm la creșterea duhovnicească a credincioșilor. Prin Taina Spovedaniei și a iertării păcatelor, de fapt, credinciosul simte iubirea Preasfintei Treimi: iubirea milostivă a Tatălui care așteaptă ca fiul risipitor să se întoarcă la El, lumina Evangheliei iubirii lui Hristos și căldura rugăciunii Duhului Sfânt. De aceea, în această sfântă lucrare de părinte duhovnicesc este prezentă însăși iubirea lui Dumnezeu – Tatăl, arătată în Dumnezeu – Fiul și comunicată în Duhul Sfânt. Deci, avem o lucrare de curățire, de ridicare, de îndreptare, dar și de creștere duhovnicească”.

 

Preotul trebuie să lucreze cu discernământ

 

Preafericirea Sa a mai arătat că în săvârșirea Sfintei Taine a Spovedaniei este nevoie din partea preotului duhovnic de multă responsabilitate: „Este nevoie ca preotul duhovnic să evite extremele, să evite rigorismul care sperie pe oameni și îi duce la deznădejde, și să evite laxismul sau îngăduința exagerată care pentru unii poate fi interpretată ca o încurajare spre a continua păcatul. Deci, așa cum ne spun Sfinții Părinți și Sfintele Canoane, preotul trebuie să lucreze cu discernământ, să nu ducă pe om la disperare, nici la delăsare duhovnicească, ci să îl conducă pe drumul mântuirii”.

 

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum şi noua ediţie a Molitfelnicului.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

18 Noiembrie 2015

Vizualizari: 161

Voteaza:

Hirotesii intru duhovnic la Paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE