Hram la biserica Sfintii Mucenici Mina si Haralambie din Focsani

Credinciosii Parohiei „Sfantul Mina“ din Focsani au sarbatorit, luni, 10 februarie 2014, al doilea hram al bisericii, inchinat Sfantului Sfintit Mucenic Haralambie. Cu acest prilej, Sfanta Liturghie a fost savarsita, in lacasul de cult parohial, de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit celor prezenti despre modelul pe care ni-l ofera sfintii lui Dumnezeu: „Pentru noi, sfintii, fie ca sunt mucenici, marturisitori, cuviosi sau simpli credinciosi, care L-au marturisit cu curaj pe Mantuitorul Hristos, reprezinta tot atatea faclii ce ne lumineaza calea in drumul nostru spre Dumnezeu. Ei au fost oameni ca si noi, s-au nascut in familii asemenea familiilor noastre, au trait in conditii vitrege, mult mai grele decat conditiile in care traim noi astazi, dar s-au distins in randul oamenilor prin aceea ca au crezut cu tarie. Atunci cand cineva crede cu tarie, ia putere de la Dumnezeu, ca sa biruiasca in razboiul cel nevazut cu vrajmasul diavol si cu cei care fac voia acestuia“.

In cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit in treapta de preot pe diaconul Valeriu-Cristian Popoviciu, pe seama Parohiei Vadu Soresti, Protopopiatul Ramnicu Sarat, si in treapta de diacon – pe tanarul teolog Alexandru-Ioan Stanescu.

Dupa incheierea Sfintei Liturghii, a fost oficiata slujba parastasului pentru slujitorii, ctitorii si binefacatorii lacasului de rugaciune adormiti intru Domnul.

Conform traditiei locale, prima biserica a Parohiei „Sfantul Mina“ a fost construita in anul 1818. Distrus de cutremurul din 1940, lacasul de cult a fost reconstruit, cu mare greutate, de-a lungul a peste 30 de ani, abia in 1977 fiind savarsita slujba de tarnosire. In anul 2008, biserica a fost resfintita, ca urmare a finalizarii lucrarilor de restaurare a picturii.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Februarie 2014

Vizualizari: 301

Voteaza:

Hram la biserica Sfintii Mucenici Mina si Haralambie din Focsani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE