Hramul Bisericii Sfantul Pantelimon de la Foisorul de Foc

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon (27 iulie) reprezinta un ales moment duhovnicesc pentru enoriasii Bisericii Sf. Pantelimon de la Foisorul de Foc din Capitala care adaposteste, incepand cu anul 2008, o particica din moastele acestui sfant, socotit de Biserica Ortodoxa "patronul medicilor si ocrotitorul celor bolnavi" si, incepand cu 2009, vesmantul Cuvioasei Maicii noastre Parascheva.

Potrivit traditiei, racla cu cinstitele moaste ale Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon va fi scoasa in procesiune din biserica si asezate spre inchinare si cinstire, joi, 26 iulie 2012, orele 18.00, inainte de slujba Vecerniei, unde vor ramane pentru a fi cinstite de credinciosi, pana la inchinarea ultimului pelerin.

In ziua de vineri, 27 iulie 2012, Sfanta Liturghie va fi oficiata de un sobor de preoti, incepand cu orele 8:00. Dupa Sfanta Liturghie va fi savarsita slujba de Parastas pentru ctitorii bisericii si Taina Sfantului Maslu.

In premiera, dupa cum ne informeaza pr. Bogdan Teleanu, joi, 26 iulie 2012, ora 17.00, cu ocazia hramului bisericii Sf. Pantelimon de la Foisorul de Foc din Bucuresti (str. Iancu Capitanu, nr. 24, Bucuresti, sect. II), trupa de teatru religios ATENEU prezinta sceneta DE DEMULT scrisa la varsta de 21 de ani (in 1914) de col. magistrat DINIU N. IOAN (1893-1985) si pusa la dipozitie in acest scop de doamna Virgina Sorescu, fiica scriitorului.

***
Sfantul Mare Mucenic Pantelimon s-a nascut in anul 284, in localitatea Nicomidia, din provincia romana din Bitinia din Asia Mica. A trecut la cele vesnice in anul 303 in timpul persecutiilor imparatului Maximian (286-305). A fost un medic milostiv, care a imbinat practica medicala cu puterea credintei in ajutorul lui Dumnezeu. Chiar daca este socotit patronul medicilor, Sfantul Pantelimon reprezinta un bun exemplu crestin de atingere a sfinteniei prin excelenta profesionala, in general. Conform principiului crestin al „sfinteniei la locul de munca”, pus in practica de acest sfant crestin care a trait in sec. al IV-lea, omul – constient ca modul in care munceste il ajuta la mantuire - actioneaza in spatiul public nu atat dupa interes, cat mai ales dupa virtute, urmarind desfasurarea unei vieti de calitate.

Sursa: basilica.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2012

Vizualizari: 816

Voteaza:

Hramul Bisericii Sfantul Pantelimon de la Foisorul de Foc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE