Hramul capelei scolii 'Ion Creanga' din Cluj-Napoca

Sfantul Efrem cel Nou a fost cinstit in mod deosebit luni, 5 mai 2014, de elevii si profesorii scolii "Ion Creanga" din municipiul Cluj-Napoca. Dimineata, in paraclisul ce poarta numele sfantului, Pr.

Petru Bagacean de la parohia "Sfanta Parascheva" din Gherla, cel care a si ctitorit acest locas de inchinare ce a fost sfinti de IPS Andrei pe 14 noiembrie anul trecut, a oficiat Sfanta Liturghie.

Potrivit directorului adjunct al scolii "Ion Creanga", Mariana Brad, au participat la sarbatoarea hramului alaturi de conducerea scolii si dascalii unitatii de invatamant, iar elevii au dat raspunsurile la Sfanta Liturghie alaturi de profesoarele de religie. Parintele Bagacian le-a vorbit celor prezenti despre viata si mununile Sfantului Efrem cel Nou, care se bucura de o mare evlavie in viata crestinilor din tara noastra, indemnandu-i pe elevi si pe dascalii lor sa-si faca un prieten apropiat de sufletul lor pe Sfantul Efrem care sa le ocroteasca scoala, dar si viata lor pentru a fi buni crestini. S-a savarsit la finalul slujbei si un parastas pentru dascalii si ctitorii trecuti la cele vesnice, iar apoi a avut loc o agapa crestina pentru toti cei prezenti.

Sfantul Efrem cel Nou s-a nascut in anul 1384. La varsta de 14 ani s-a calugarit la Manastirea Bunavestire din muntele Amoman, de langa Nea Makri. In urma unui atac al barbarilor turci din 1425, Sfantul Efrem a fost aruncat in temnita de acestia pentru a fi torturat si fortat sa renunte la Hristos. Dupa mai multe luni in care a fost chinuit groaznic, Sfantul Efrem nu a renuntat la Dumnezeu, asa ca turcii s-au decis sa il ucida. Dupa 500 de ani, pe locul vechii manastiri si al martiriului, la rugaciunile maicii Macaria, moastele Sfantului Efrem au fost descoperite. Cei care se inchina la sfintele sale moaste, cu dragoste si credinta, se vindeca de nenumarate boli si infirmitati.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Mai 2014

Vizualizari: 384

Voteaza:

Hramul capelei scolii 'Ion Creanga' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE