Hramul Manastirii Mihai - Voda din Turda

Manastirea Mihai - Voda de la Turda, ce ii are ca ocrotitori pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, si-a serbat vineri, 8 noiembrie 2013, hramul. Slujbele speciale au inceput la acest asezamant monahal inca din ajun, cand a fost oficiata slujba Privegherii.

In ziua hramului Sfanta Liturghie a fost savarsita de Exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, inconjurat de un sobor de preoti.

Manastirea Mihai Voda de la Turda a fost infiintata in anul 2002, din initiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Biserica manastirii este pregatita pentru stadiul de pictura in fresca si este lucrata in stil bizantin, cu borduri de caramida in exterior. Pe frontispiciu s-a realizat un mozaic reprezentand-o pe Maica Domnului si pe Sfintii Arhangheli, protectori ai locasului monahal.Stareta Manastirii Mihai Voda maica Andreea Zdrobau ne ofera un scurt istoric: „Lucrarile de constructie au fost incredintate preotului Vasile Știopei de la parohia Oprisan din Turda. Biserica manastirii este edificata si pregatita pentru stratul de pictura in fresca. Este lucrata in stil bizantin, cu borduri de caramida in exterior, iar pe frontispiciu s-a realizat un mozaic ce ii reprezinta pe Maica Domnului si pe Sfintii Arhangheli, protectorii acestui sfant locas monahal. De asemenea unul dintre cele 4 corpuri de chilii este finalizat, fiind prevazut si cu un paraclis interior ”. Asezamantul monahal de la Turda a fost ridicat ca loc in care sa se oficieze necontenit rugaciuni si slujbe pentru marele voievod, ca si pentru toti eroii neamului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Noiembrie 2013

Vizualizari: 404

Voteaza:

Hramul Manastirii Mihai - Voda din Turda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE