Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului si prezenta arhiereasca in parohia Petea

Credinciosii comunei clujene Petea s-au bucurat astazi, 29 septembrie 2013, de prezenta arhiereasca. La Biserica din localitate, ocrotita de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Sf. Liturghie a fost oficiata de PS Vasile Somesanul. Tot astazi, credinciosii localitatii Petea au avut ocazia de a se inchina Icoanei Maicii Domnului despre care se spune ca este Facatoare de Minuni, adusa de la Muzeul Mitropoliei Clujului.

PS Vasile a fost intampinat la intrarea in localitate de multime de credinciosi, preoti si diaconi, in frunte cu Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, dupa care cu totii au pornit intr-un pelerinaj spre Biserica din sat unde a fost oficiata Sf. Liturghie Arhiereasca: “Sfanta Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului este astazi aici, in Petea si patroneaza Sf. Liturghie si da binecuvantare acestui popor”, PS Vasile Somesanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a adresat celor prezenti si un cuvant de invatatura despre Evanghelia de astazi, a iubirii vrajmasilor.

Icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni adapostita in Muzeul Mitropoliei Clujului este una din icoanele realizate de pictorul Luca din Iclod, cel care a pictat si Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Nicula.

Autor: Alexandra Anderes

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Septembrie 2013

Vizualizari: 708

Voteaza:

Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului si prezenta arhiereasca in parohia Petea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE