IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe militarii care au depus juramantul la Sibiu

Studenții din anul I de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au depus jurământul în cadrul unei ceremonii desfășurate luni, 24 octombrie, în Piața Mare.

La ceremonie a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care a oficiat o slujbă de binecuvântare și i-a felicitat pe viitori ofițeri pentru alegerea făcută de a fi de acum înainte în slujba patriei și a neamului românesc.

„Prin rânduiala Bunului Dumnezeu și voia dumneavoastră v-ați legat în fața lui Dumnezeu să fiți demni de a păstra onoarea militară prin servirea patriei și apărarea poporului care are multă încredere în voi și vă prețuiește. Jurământul militar nu este doar o obligație legală, ci respectarea lui este o mare demnitate. De aceea încălcarea lui nu se pedepsește doar de legile civile, ci este și un mare păcat în fața lui Dumnezeu. Pe lângă rugăciunea îndreptată către Dumnezeu ca să vă ocrotească viața voastră, adăugăm și binecuvântarea noastră, rugându-ne mereu pentru Armata țării”, a subliniat ierarhul.

La ceremonia din Piața Mare au fost prezenți locțiitorul comandantului Componentei Operaționale Terestre, general de brigadă Mircea Mândrescu, rectorul Academiei sibiene, generalul Ghiță Bârsan, prefectul Cristian Roman, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean, ofițeri, militari și rudele celor ce au depus jurământul.

După mesajele de felicitare din partea oaspeților și ale autorităților, precum și după cuvântul venit din partea studenților militari, a urmat defilarea gărzii prin Piața Mare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

25 Octombrie 2016

Vizualizari: 514

Voteaza:

IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe militarii care au depus juramantul la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE