Maine soseste in Capitala icoana Maicii Domnului de la Namaiesti

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Namaiesti din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului va fi adusa in procesiune la Biserica Icoanei din Capitala, joi, 21 martie, potrivit "Ziarul Lumina". Icoana va fi preluata de la Manastirea Namaiesti din judetul Arges in jurul orei 10:00 si va ajunge in Bucuresti la 13:30, cand se va face o oprire la Biserica „Doamna Oltea“. Aici va fi intampinata de preoti si credinciosi, iar dupa ce se vor citi o ectenie si o rugaciune, icoana va fi condusa la Biserica „Sfanta Treime“ - Tei (14:15), Biserica „Parc Plumbuita“ (15:00), Biserica „Sfantul Dumitru“ - Colentina (15:45) si la Biserica „Sfantul Pantelimon“ - Foisorul de foc (16:30).

Icoana Maicii Domnului va ajunge la Biserica Icoanei din Protoieria II Capitala in jurul orei 17:15. Potrivit parintelui paroh Ion Popescu, icoana va ramane aici spre inchinarea credinciosilor pana luni, 25 martie, la ora 18:00.

Vineri, 22 martie, dupa slujba Pavecernitei savarsita de la ora 18:00, in Biserica Icoanei va avea loc un concert de cantari religioase sustinut de corul parohial.

Sambata, 23 martie, de la ora 17:00, va fi savarsita slujba Vecerniei, dupa care va avea loc, de la ora 18:30, o procesiune cu icoane in jurul Parcului Gradina Icoanei din apropiere, intitulata „Lumina Ortodoxiei“, urmata de un concert de cantari religioase si de cuvinte de invatatura. Duminica, 24 martie, Sfanta Liturghie va fi savarsita de la ora 10:00, iar de la ora 13:30 va avea loc o a doua procesiune in jurul Parcului Gradina Icoanei la care vor participa preoti si credinciosi de la toate parohiile din Protoieria II Capitala. Icoanele purtate in maini de credinciosi in timpul procesiunii vor fi sfintite la ora 14:15, moment urmat de rostirea Crezului, alocutiunile organizatorilor si un cuvant de invatatura pentru credinciosi.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

20 Martie 2013

Vizualizari: 1004

Voteaza:

Maine soseste in Capitala icoana Maicii Domnului de la Namaiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE