Manastirea Moldovita a fost resfintita

Biserica Manastirii Moldovita din judetul Suceava, a fost resfintita astazi, 25 august 2013, de Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, de Preasfintitul Meletie, Episcop de Hotin si de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura rostit la finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a aratat importanta credintei in puterea Mantuitorului Iisus Hristos si a subliniat: "Marea este oglinda vietii omului. Uneori ea este linistita, cum este si sufletul nostru, cand ne marturisim pacatele, cand ne impacam cu toti semenii nostri si cu Dumnezeu. Atunci sufletul nostru se aseamana cu marea care este linistita. Noi cand suntem linistiti, cand lepadam pacatul, si cand sorbim harul lui Dumnezeu prin rugaciune, si cand luam merindea vietii vesnice prin Sfanta Impartasanie, cu adevarat toate cele dimprejur si din sufletul nostru se oglindesc. Cel mai mare dar pe care il avem de la Dumnezeu este viata noastra, cu sufletul cel nemuritor in care El se oglindeste intocmai. Totdeauna noi trebuie sa gandim ca Dumnezeul nostru iubitor, Sfanta Treime, si-a pus chipul Sau in firea noastra. Pentru ca noi gandim, noi hotaram ce vrem sa facem! Iar gandirea vine din minte, care-L reprezinta pe Tatal; noi faptuim si faptuirea vine din vointa, care-L inchipuie pe Fiul; noi ne bucuram simtirile noastre, dar simtirea noastra inchipuie pe Duhul Sfant”, a spus Inaltpreasfintitul Teodosie.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, a citit mesajul de felicitare transmis de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si i-a oferit maicii starete Benedicta Tatulici Ordinul "Sfintii Imparati Constantin si Elena”. La randul ei, stareta asezamantului monahal a daruit celor patru ierarhi prezenti cate o icoana brodata, realizate in atelierele Manastirii Moldovita.

In incheierea evenimentului, la indemnul maicii starete, toti cei prezenti l-au felicitat pe Inaltpreasfintitul Pimen, cu ocazia aniversarii zilei de nastere. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor le-a multumit binecuvantandu-i.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

26 August 2013

Vizualizari: 219

Voteaza:

Manastirea Moldovita a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE