Manastirea 'Sfantul Mucenic Gheorghe' din Giurgiu si-a sarbatorit cel de-al doilea hram

Duminica, 1 aprilie, Biserica Ortodoxa s-a aflat in Duminica a V-a din Postul Mare (A Sf. Cuv. Maria Egipteanca), prilej cu care Manastirea Sfantul Gheorghe din Giurgiu si-a sarbatorit cel de al doilea hram. In prezenta a sute de credinciosi, Sfanta Liturghie a fost savarsita de Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi. Cu aceasta ocazie, au fost aduse spre inchinare particele din moastele Sf. Ioan Rusu de la Manastirea cu acelasi nume din localitatea Slobozia de Giurgiu si particele din moastele „Sf. M. Mc. Gheorghe" de la Catedrala Episcopala. Sfintele odoare au fost asezate intr-un baldachin in altarul de vara al manastirii spre a fi venerate de credinciosii prezenti. In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vorbit despre modelul de pocainta pe care il reprezinta pentru noi toti Sfanta Cuvioasa Maria Egipteanca. Hristos, a aratat Chiriarhul nostru, ne da limpezimea de a ne vedea cu adevarat pacatele si de a le birui. Pentru a realiza indumnezeirea, omul trebuie sa duca o lupta pentru a dezbraca omul cel vechi, duhul rautatii care inca salasluieste in camarile inimii sale, si sa se imbrace cu omul cel nou si ceresc, care este insusi Hristos (Ef. 4, 24), caci, numai castigand lupta cu gandurile, Hristos va putea straluci in inima omului.

Totodata, in cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui Mirica Ion Adrian, consilier Juridic in cadrul Centrului eparhial.

La final, au fost inaltate rugaciuni de multumire Mantuitorului Hristos pentru realizarile si darurile bogate pe care le-a revarsat cu imbelsugare asupra Episcopiei Giurgiului in acesti sase ani de arhipastorire in demnitatea de Episcop al Giurgiului a Preasfintitului Parinte Ambrozie.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Septembrie 2012

Vizualizari: 426

Voteaza:

Manastirea 'Sfantul Mucenic Gheorghe' din Giurgiu si-a sarbatorit cel de-al doilea hram 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE