Mii de pelerini asteptati la hramul manastirii Nicula

Manastirea Nicula si-a deschis portile pentru a-i primi pe miile de credinciosi ce an de an vin sa se inchine icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Primii pelerini au venit la manastire inca de duminica, atunci cand au inceput slujbele speciale dedicate hramului si s-au asezat, ca in fiecare an, pe dealul din incinta manastirii, precum si la marginea padurii. Ieri, pe tot parcursul zilei, sute de credinciosi au urcat dealul spre manastire si au participat la tot programul liturgic.

Ajunsi la manastire, ei se opresc mai intai la biserica veche din lemn, pe care o inconjoara pe coate si genunchi, dupa care se inchina Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Dupa-masa le-a adresat un cuvant de invatatura protopopul de Gherla, parintele Paul Isip, iar azi noapte, dupa slujba Utreniei si Molitvele Sfantului Vasile cel Mare le-a oferit sfaturi duhovnicesti ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pr. arhim. Teofil Roman.

Parintele a vorbit despre importanta schimbarii si sfintirii vietii.

Astazi, in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului slujbele vor incepe la ora 7:00 cu Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului, urmat de slujba ceasurilor.

La ora 8:30 va debuta Sfanta Liturghie, iar la final le va vorbi credinciosilor exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, parintele arhimandrit Dumitru Cobzaru. Pana in ziua hramului, pe altarul de vara al manastirii, precum si in biserica se vor oficia slujbe cu pauze foarte scurte.

O noutate in acest an va fi pelerinajul pe jos, intitulat “La Nicula Colo-n deal”, organizat de Arhiepiscopia Clujului, impreuna cu Protopopiatul Ortodox Gherla. De la ora 14:00, in frunte cu Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei si cu Preasfintitul Vasile Somesanul, credinciosii vor parcurge pe jos distanta de 7 kilometri din orasul Gherla pana sus la manastire.

Serviciul de Ambulanta asigura in aceste zile asistenta medicala permanenta, la fel si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Cluj, efective de agenti avand grija sa previna incidentele si faptele antisociale.

De asemenea a fost restrictionat accesul masinilor si autocarelor pana la manastire, fiind amenajat un spatiu de parcare jos, in sat, de unde oamenii urca in pelerinaj dealul manastirii, in semn de jertfa adusa Maicii Sfinte.

Pana marti seara, aici sunt asteptati mii de pelerini care vor participa in noaptea din ajun la prohodul Maicii Domnului si la procesiunea cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului in jurul bisericii manastirii, dar si la Sfanta Liturghie de praznicul Adormirii Maicii Domnului, care va fi oficiata de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

14 August 2012

Vizualizari: 667

Voteaza:

Mii de pelerini asteptati la hramul manastirii Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE