Moastele Sfantului Calinic in Eparhia Argesului

Mii de credinciosi din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului s-au inchinat zilele acestea la moastele Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica si ale Sfintei Mucenite Filoteia, sosite sambata, 5 mai, in municipiul Pitesti, dupa cum informeaza eparhiaargesului.ro.

Dupa procesiunea cu moastele Sfantului Calinic in Mitropolia Olteniei, organizata in perioada 28 aprilie - 5 mai, spre bucuria clerului si credinciosilor argeseni si musceleni, la solicitarea Inalt Preasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a acordat binecuvantarea ca, in zilele de 5 si 6 mai, moastele Sfantului sa fie aduse si in municipiul Pitesti.Astfel, sambata, 5 mai, la ora 18.00, pentru prima data in istoria Eparhiei Argesului si Muscelului, moastele Sfantului Ierarh Calinic au sosit in fata Bisericii Domnesti din municipiul Pitesti, fiind aduse de Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei si de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Cei doi ierarhi au fost intampinati de Intaistatatorul Eparhiei Argesului, Inalt Preasfintitul Calinic, care a adus din municipiul Curtea de Arges si moastele Sfintei Mucenite Filoteia.

Pelerinii, veniti intr-un numar impresionant, au urmat in procesiune raclele celor doi sfinti, pornind de la Biserica Domneasca, inchinata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, spre Manastirea Trivale din municipiul Pitesti. La acest eveniment a fost prezent un sobor de peste 200 de preoti si diaconi din Protoieria Pitesti.

Procesiunea s-a incheiat la ora 19.30, sfintele moaste fiind asezate spre inchinare intr-un baldachin special amenajat langa biserica Manastirii Trivale. A fost oficiata apoi slujba Vecerniei unita cu acatistele celor doi sfinti. Slujba de priveghere a continuat pe timpul noptii, timp in care credinciosii au trecut cu multa rabdare si credinta pentru a se inchina la sfintele moaste.

Liturghie arhiereasca in parcul Trivale din Pitesti

Duminica, 6 mai, la primele ore ale diminetii, un sobor de preoti din Protopopiatul Pitesti, a oficiat slujba Aghiazmei mici si Taina Sfantului Maslu. Incepand cu ora 9.30, foarte multi credinciosi au participat la Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata pe scena special amenajata in parcul Trivale. Din soborul de ierarhi au facut parte: Inalt Presfintitul Arhiepiscop Calinic, Preasfintitul Episcop vicar Varsanufie Prahoveanul si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

07 Mai 2012

Vizualizari: 465

Voteaza:

Moastele Sfantului Calinic in Eparhia Argesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE