Moastele Sfantului Ioan Rusul vor fi aduse la Catedrala din Urziceni

A devenit deja o traditie ca in perioada Postului Mare credinciosii din Protopopiatul Urziceni sa se bucure de intalnirea in mod tainic cu sfintii lui Dumnezeu, aici pe pamant. In perioada 28-31 martie 2013, cu binecuvantarea Preasfintitului Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, se vor afla spre inchinare in Catedrala din Urziceni moastele Sfantului Ioan Rusul, de la manastirea cu acelasi nume din Episcopia Giurgiului.

Sfantul Ioan Rusul este recunoscut ca vindecator de boli grave, dar si ca sfant care "plange pentru tineret“, ocrotitorul copiilor si ajutator al familiilor care nu pot avea prunci.

Astazi, la ora 16:00, moastele vor fi intampinate la intrarea in oras (zona stadion) si vor fi purtate pe Calea Sfintilor catre Catedrala. Crestinii se vor putea inchina sfintelor odoare pana duminica, 31 martie 2013, ora 18:00. Biserica va fi deschisa pe toata durata pelerinajului si vor fi savarsite slujbe permanent. In ultima zi de pelerinaj, PS Vincentiu va savarsi Sfanta Liturghie in Catedrala "Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Urziceni. Procesiunea de anul acesta marcheaza implinirea a 20 de ani de la infiintarea Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. (D.M.)

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Martie 2013

Vizualizari: 394

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan Rusul vor fi aduse la Catedrala din Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE