Parohia 'Sfantul Nectarie' din Dej, in sarbatoare

Parohia „Sfântul Nectarie” situată în cartierul Dealul Florilor din municipiul Dej și-a sărbătorit duminică, 9 noiembrie 2014, ocrotitorul spiritual. Slujbele de hram au debutat sâmbătă seara cu Privegherea și au continuat cu Sfânta Liturghie săvârșită duminică de un sobor de aproape 15 preoți și diaconi, la care au luat parte credincioșii parohiei, autorități locale și județene dar și alți invitați. Din sobor îi amintim pe ecleziarhul catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, părintele arhimandrit Teofil Roman și pe părintele protopop de Dej, Teofil Herineanu.Când te pocăiești, începe învierea spirituală

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele arhimandrit Teofil Roman, care le-a explicat celor prezenți pericopa evanghelică, învierea fiicei lui Iair: “Învierea unui om, așa cum a fost învierea fiicei lui Iair, este o minune foarte mare pentru noi! La Dumnezeu este un lucru firesc, pentru că Dumnezeu face toate câte voiește și acolo unde voiește, El biruiește rânduiala firii. Dar mai mare decât a învia morții, zic Sfinții Părinți, că este a ne vedea păcatele, a ne smeri sufletul; pentru că în clipa în care cineva își vede păcatul și se pocăiește înaintea lui Dumnezeu, atunci începe învierea spirituală, care este mult mai prețioasă decât învierea aceasta a trupului, pentru că dacă înviază trupul și revenim din nou la viață și continuăm să păcătuim, n-am dobândit mare lucru! Dar, dacă înviem mai întâi spiritual, atunci moartea trupului nostru nu este decât un „Paști”, o trecere de la cele vremelnice la cele veșnice, și de la cele stricăcioase la cele nestricăcioase. Așadar, mult mai prețioasă este învierea noastră spirituală.”, a spus părintele arhimandrit Teofil Roman. La finalul slujbei a fost sfințită crucea care va fi amplasată pe cupola bisericii de zid, aflată în construcție, cruce donată de o familie din parohie. Deasemenea, părintele paroh Ionuț Buftea le-a mulțumit credincioșilor pentru atașamentul față de biserică de care dau dovadă dar și invitaților la hram, pentru susținere și prezență.

Parohia „Sfântul Nectarie” înființată în urmă cu trei ani

Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” din Dej, păstorită de părintele Ioan Buftea, cuprinde 700 de familii și a fost inființată în urmă cu trei ani. La început a fost ridicat un paraclis și acum doi ani au fost demarate lucrările de construcție a bisericii din zid, după cum am aflat de la părintele paroh: „În anul 2012 s-a turnat fundația bisericii iar anul trecut sau ridicat în roșu. Anul acesta s-a ridicat turla, s-a acoperit și finisat în exterior.”

Autor: Grigore Sâmboan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 197

Voteaza:

Parohia 'Sfantul Nectarie' din Dej, in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE