Patriarhul Serbiei in vizita la Manastirea Gracanica

Preafericitul Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, impreuna cu membri ai Sfantului Sinod si ai Comitetului pentru Kosovo si Metohia, au fost primiti in seara zilei de miercuri, 13 februarie,  la Manastirea Gracanica.

Din cadrul delegatiei care l-a insotit pe Patriarhul Irineu au facut parte Preasfintitul Teodosie de Raska-Prizren, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe - Preasfintitii Vasile de Srem, Iovan de Sumadia si David de Krusevac -  un membru al Comitetului pentru Kosovo si Metohia, si parintele protopop-stavrofor Savo Jovic, secretar al Sfantului Sinod. Un sobor de clerici si credinciosii prezenti la eveniment, i-au intampinat cu bucurie pe Patriarhul Irineu si pe membrii delegatiei.

Manastirea Gracanica este una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din Kosovo, Serbia. Manastirea a fost intemeiata de catre regele sarb Stefan Milutin, in anul 1321. Locasul de cult va fi declarat Monument de Cultura, de o exceptionala valoare, in anul 1990, acesta fiind protejat de autoritatile sarbe. In data de 13 iulie 2006, Manastirea Gracanica a fost trecuta in lista Patrimoniului Mondial, de catre comisia UNESCO.

Patriarhul Serbiei in vizita la Manastirea Gracanica

Sursa: spc.rs

14 Februarie 2013

Vizualizari: 254

Voteaza:

Patriarhul Serbiei in vizita la Manastirea Gracanica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE