Postul Adormirii Maicii Domnului, in Arhiepiscopia Clujului

Vineri, 1 august 2014, crestinii ortodocsi intra in Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Marii, asa cum mai este numit in popor, care se termina in data de 15 august, cu praznicul Adormirii Maicii Domnului. In aceasta perioada de doua saptamani, in biserici si manastiri se oficiaza Paraclisul Maicii Domnului, in fiecare seara.

Cu binecuvantarea IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, in toate parohiile Arhiepiscopiei Clujului, pe langa Paraclis vor fi tinute obisnuitele cateheze, intocmite de biroul de catehizare al Eparhiei. In acest post, catehezele fac referire la cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise, pe Muntele Sinai.

„Moise a fost ales de Bunul Dumnezeu pentru a i se preda poruncile. Aceste legi, cunoscute drept cele 10 porunci, sau Decalogul, contin solutia unei vieti in pace cu Dumnezeu si bucurie cu oamenii. Desigur, numai ele, luate separat, sunt incomplete fara Legea Iubirii, dar, inainte de a vorbi despre Legea lui Hristos, cred ca se cade sa vorbim despre ceea ce a respectat si implinit Mantuitorul, legea lui Moise. Prin urmare, catehezele din acest post, sunt in numar de 12. Ele debuteaza cu Porunca si libertate, continua cu Moise si primirea legii, respectiv, cele 10 porunci, luate in parte”, a explicat inspectorul pentru catehizare al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Liviu Vidican- Manci.

Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Clujului a pregatit un set de cateheze model care pot fi gasite pe site-ul Mitropoliei Clujului, la adresa: http://mitropolia-clujului.ro/.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Iulie 2014

Vizualizari: 247

Voteaza:

Postul Adormirii Maicii Domnului, in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE