Pregatiri pentru Craciun in Protopopiatul Sibiu

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc joi, 13 decembrie, sedinta administrativa lunara, prezidata de protopopul de Sibiu, parintele Ioan Cosa, care a prezentat preotilor comunicarile de ordin administrativ privitoare la parohiile din protopopiatul amintit. Au fost transmise mai multe adrese si hotarari ale Arhiepiscopiei Sibiului, printre care invitatiile catre preoti de a veni la Catedrala mitropolitana din Sibiu in prima zi de Craciun, de la orele 17.00, cand Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului va oficia slujba Vecerniei, dar si la praznicul Bobotezei, cand se va face o procesiune si slujba de sfintire a apei in Piata Mare a orasului.

Parintele protopop a multumit preotilor din parohiile sibiene pentru implicarea in campania de colectare de bani, alimente neperisabile si medicamente pentru a fi distribuite tuturor celor aflati in suferinta si batranilor bolnavi, ca urmare a apelului facut prin Pastorala Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu prilejul Anului Omagial al Tainei Sfantului Maslu si al Ingrijirii Bolnavilor.

Sedinta a prilejuit intalnirea cu Eugenia Fatan, presedinta Societatii Femeilor Ortodoxe Sibiu, intalnire care s-a dorit a fi o intarire a parteneriatului dintre Protopopiatul Sibiu si organizatia amintita, din care sa rezulte o mai buna colaborare cu parohiile, prin comitetele de femei. Totodata a fost implementat proiectul de cateheze pentru adulti “The Way-Calea Mantuirii”, de pr. Vasile Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului si de pr. George Pit. Proiectul este primul program de acest gen din Biserica noastra, vine in sprijinul proiectelor de cateheza pentru adulti din parohii si este organizat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si cu aprobarea Sfantului Sinod. Proiectul va implica toti preosii din Protopopiatul Sibiu. (Pr. Claudiu Curiban)

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

14 Decembrie 2012

Vizualizari: 289

Voteaza:

Pregatiri pentru Craciun in Protopopiatul Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

craciun nasterea domnului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE