Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia

Aceasta ultima saptamana din urcusul spiritual al Postului Nasterii Domnului la scolile de teologie din Alba Iulia, este saptamana duhovniceasca.

Programul liturgic la care participa invataceii teologi este unul special ce cuprinde, in prima parte a zilei rugaciunile de dimineata oficiate in paraclisele institutiilor de invatamant, iar seara tinerii teologi participa la slujbele ce se oficiaza in Catedrala Arhiepiscopala.De asemenea, in fiecare seara la finalul slujbei vor fi sustinute prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, de catre diferiti parinti ai eparhiei noastre. Cuvintele duhovnicesti adresate studentilor si seminaristilor din Alba Iulia fac referire speciala la osteneala spirituala indrumandu-i spre o traire mai profunda si inmultirea virtutilor, ca astfel avand intarire duhovniceasca sa rodeasca in suflete bucuria Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Astazi, 16 decembrie, prima cuvantare duhovniceasca le va fi adresata de parintele Cristian Motora de la parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel Campeni Vale. Maine, 17 decembrie, va sustine un cuvant folositor parintele ieromonah Augustin Varvaruc de la Schitul Inaltarea Sfintei Cruci Aiud. Miercuri, 18 decembrie, gandul duhovnicesc le va fi adresat de ierarhul nostru, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Joi, 19 noiembrie, va cuvanta Parintele Gavril Radu de la parohia Sfanta Treime Straja.
Vineri, 22 noiembrie, in ultima seara a saptamanii duhovnicesti, le va pune la suflet tinerilor, o meditatie duhovniceasca Parintele Dacian Gane de la parohia Adormirea Maicii Domnului Lancram.

Sursa: reintregirea.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Decembrie 2013

Vizualizari: 197

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE