Sarbatoarea Parohiei Zlatari din Capitala

Biserica Ortodoxă îi pomeneşte, pe 2 octombrie, pe Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi pe Sfânta Muceniţă Iustina. Cei doi sunt cinstiţi în mod deosebit la Biserica Zlătari din Capitală, care îşi sărbătoreşte cu această ocazie hramul.

Slujbele vor începe de miercurea aceasta.

„Sărbătoarea Sfinţilor Ciprian şi Iustina, ocrotitorii Bisericii Zlătari din Bucureşti începe în prima zi de octombrie cu Sfânta Liturghie la Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului. După Sfânta Liturghie ne vom pregăti pentru a ieşi în procesiune cu racla cu moaştele Sfinţitului Mucenic Ciprian la orele 16:00. Din naosul bisericii vom merge cu cântare liturgică şi cu procesiune către latura sudică a Bisericii aproape de Sfântul Altar unde avem amenajat un baldachin şi acolo va fi depusă racla cu sfintele moaşte spre închinarea credincioşilor. Aşadar, în exteriorul bisericii va fi închinarea pelerinilor şi a tuturor celor veniţi ca să cinstească pe Sfinţii Ciprian, Iustina şi Teoctist pomeniţi în ziua de 2 octombrie în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, iar în biserică se va săvârşi slujba Vecerniei cu Litie, Acatistul Sfântului Sfinţit Mucenic Ciprian şi până seara târziu vom rămâne la Priveghere”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Nicolae Dascălu.

Ca în fiecare an, la slujbele dedicate hramului Bisericii Zlătari sunt aşteptaţi credincioşi din tot Bucureştiul.

„În ziua propriu zisă a hramului se săvârşeşte Utrenia, Sfânta Liturghie, la care este delegat Pr. Protopop Dr. Vasile Gavrilă din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. După Sfânta Liturghie va avea loc slujba de pomenire a ctitorilor şi a tuturor celor adormiţi în Domnul”, a mai spus Pr. Paroh Nicolae Dascălu.

Ctitorie a Spătarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlătari din Capitală a fost construită în anul 1705. Afectat de cutremure, lăcaşul de cult a suferit de-a lungul timpului ample lucrări de restaurare şi renovare.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 Octombrie 2014

Vizualizari: 178

Voteaza:

Sarbatoarea Parohiei Zlatari din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE