Sarbatoarea Parohiei 'Zlatari' din Capitala

Biserica Ortodoxă îi pomenește în 2 octombrie 2015 pe Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi pe Sfânta Muceniţă Iustina. Cei doi sunt cinstiţi în mod deosebit la Biserica Zlătari din Capitală, care îşi sărbătorește cu această ocazie hramul.

Slujbele speciale vor începe de joia aceasta.

„Primele două zile ale lunii octombrie sunt zile de aleasă bucurie duhovnicească pentru Parohia Zlătari, deoarece biserica noastră este o biserică ocrotită de Maica Domnului, hramul principal este cel de la 08 septembrie, Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, dar noi ţinem cu aceeaşi evlavie şi sărbătoarea de la 01 octombrie, Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului. În ziua de 01 octombrie, după Sfânta Liturghie, urmează rugăciuni în biserică şi către orele 16:00 avem o procesiune de aducere a Sf. Sfinţit Mucenic Ciprian din biserică, de la baldachinul unde se află în toate celelalte zile ale anului, în exteriorul bisericii, în latură sudică lângă Sfântul Altar.

Acolo, sfintele moaşte rămân pentru venerare de către credincioşi până seara târziu în prima zi. În acest timp în biserică se oficiază Vecernia, Litia şi Acatistul Sfântului Ciprian. Dimineaţă, în ziua de sărbătoare, începem cu Utrenia, apoi continuăm cu Sfânta Liturghie şi pomenirea ctitorilor şi a tuturor celor adormiţi în Domnul”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Nicolae Dascălu.

Ca în fiecare an, la slujbele dedicate hramului Bisericii Zlătari sunt așteptați credincioși din tot Bucureștiul.

Ctitorie a Spătarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlătari din Capitală a fost construită în anul 1705. Afectat de cutremure, locaşul de cult a suferit de-a lungul timpului ample lucrări de restaurare şi renovare.

Sursa: basilica.ro

.

01 Octombrie 2015

Vizualizari: 262

Voteaza:

Sarbatoarea Parohiei 'Zlatari' din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE