Sfantul Andrei, sarbatorit la Liceul Tehnologic Special 'Samus' din Cluj

Sfantul Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, a fost sarbatorit astazi, 28 noiembrie 2013, la Liceul Tehnologic Special „Samus” din Cluj-Napoca. Aici s-a desfasurat cea de-a treia editie a proiectului „Icoana Sfantului Andrei, prilej de intalnire” la care au participat elevi din peste 15 scoli din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj si Alba. La ora 13:00 toti cei prezenti au participat la o scurta rugaciune in capela institutiei de invatamant de pe strada Fabricii de Zahar nr 51, savarsita de parintele Rares Prunean de la parohia „Sfantul Arhanghel Mihail”, parohie care sprijina acest proiect.

Apoi, in sala festiva a scolii dar si in alte spatii, elevii si-au prezentat lucrarile la sectiunile la care s-au inscris.

Proiectul „Icoana Sfantului Andrei, prilej de intalnire” s-a desfasurat pe cinci sectiuni ce au cuprins: pictura pe sticla, desen si colaj, sceneta, power-point, eseu, poezie si colinde. La sectiunea de pictura elevii au trimis lucrarile pe adresa scolii inca de la sfarsitul lunii octombrie, lucrari ce au fost evaluate de o comisie formata din profesori ai Liceului „Samus”. Astazi s-au desfasurat celelalte sectiuni iar la final toti elevii participanti au primit diplome si cadouri.

Potrivit profesorului de religie Vasile Gorcea, proiectul „are ca obiectiv insusirea unor norme religios-morale de catre elevii care se implica in astfel de activitati, dezvoltarea unor abilitati si integrarea in societate a tinerilor cu cerinte educative speciale”.

Proiectul „Icoana Sfantului Andrei, prilej de intalnire” se bucura de sprijin din partea parohiei „Sfantul Arhanghel Mihail” unde slujesc preotii Liviu Cosma si Rares Prunean.

Autor: Grigore Samboan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Noiembrie 2013

Vizualizari: 344

Voteaza:

Sfantul Andrei, sarbatorit la Liceul Tehnologic Special 'Samus' din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE