Sfantul Ioan Botezatorul praznuit la Galati

Biserica Ortodoxa sarbatoreste luni, 7 ianuarie 2012, Soborul Sfantului Ioan Botezatorul.

In Arhiepiscopia Dunarii de Jos, biserica cu hramul „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul“ din cartierul Micro 21 al municipiului Galati si-a sarbatorit ocrotitorul. La aceasta zi de bucurie pentru comunitatea respectivei biserici a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, care a oficiat Sfanta Liturghie, inconjurat de preotii slujitori ai acestui sfant locas.



Biserica a fost arhiplina de credinciosi, care, intr-o deosebita atmosfera de evlavie, au venit cu credinta sa-l cinsteasca pe Sfantul Ioan Botezatorul.

In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor, Inaltpreasfintia Sa a reliefat „cele doua insusiri ale Sf. Ioan care sunt evidente in viata noastra: cea de dascal al pocaintei sau dascal catre Hristos - neteziti cararile catre Domnul si descoperiti pe Domnul si Biserica Lui in Biserica Lui!, si cea de dascal al Tainelor lui Dumnezeu, pentru ca el este cel care ne-a ajutat sa intelegem de la Mantuitorul Hristos ca botezator al lui, taina botezului nostru“.

Copii prezenti la Sfanta Liturghie au fost impartasiti cu Sfintele Taine de catre chiriarhul Dunarii de Jos, dupa care, o parte dintre acestia au interpretat cateva cantece inchinate Sf. Ioan Botezatorul.

La final, Inaltpreasfintia Sa a binecuvantat si stropit cu Agheasma Mare pe toti credinciosii.

In parohia „Sf. Ioan Botezatorul“ se construiste noua biserica, in prezent lucrarile fiind ajunse la acoperis.

La demisol este finalizat deja paraclisul „Sfantul Ierarh Nectarie si Sfantul Ierarh Dosoftei“ unde se poate sluji Sfanta Liturghie.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Ianuarie 2013

Vizualizari: 751

Voteaza:

Sfantul Ioan Botezatorul praznuit la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul ioan botezatorul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE