Sfantul Irodion de la Lainici, ocrotitorul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare

Conducerea Spitalului de Psihiatrie din localitatea doljeana Poiana Mare a hotarat ca “Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici” sa devina ocrotitorul acestei unitati medicale, iar ziua de 3 mai, data de pomenire a sfantului, sa devina zi de sarbatoare pentru institutie.

Sfantul Irodion a fost canonizat anul trecut, pe 1 mai, iar managerul spitalului, Virginia Dianu, a explicat ca decizia a fost luata dupa un pelerinaj facut la Manastirea Lainici de catre o parte din angajati.

“Printr-o hotarare a Comitetului director s-a stabilit ca data de 3 mai sa devina ziua Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare. Aceasta hotarare este urmare a unui pelerinaj pe care l-am facut, impreuna cu un grup de salariati, la Manastirea Lainici, unde ne-am inchinat cu totii la moastele Sfantului Irodion. In acel moment am trait cu adevarat sentimentul ca relatia dintre mine si Dumnezeu este o relatie intre mine si Tatal meu. Dupa ce m-am intors in unitate, am discutat cu colegii din Comitetul director si le-am spus ca mi-as dori sa simta si ei acelasi lucru pe care l-am simtit eu in acel moment, in acea minunata manastire, si anume ca Sfantul Irodion trebuie sa devina ocrotitorul unitatii unde ne desfasuram activitatea si unde traiesc alaturi de noi 500 de pacienti”, a declarat Virginia Dianu, managerul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare. Managerul a precizat ca, in fiecare an, la data de 3 mai, se vor desfasura, pe langa slujbe religioase, activitati culturale si sportive, pentru a marca aceasta zi de sarbatoare.

Sfantul Irodion este si protectorul bisericutei din lemn care se afla in constructie, in curtea spitalului. Parintele Tinel Dudau, care slujeste in aceasta unitate spitaliceasca, a precizat ca ridicarea bisericii va fi finalizata anul acesta, urmand ca anul viitor sa fie realizate lucrarile de interior. “Anul trecut a fost pusa piatra de temelie pentru o bisericuta aflata in incinta spitalului, acesta fiind primul lacas din tara ce si-a pus piatra de temelie sub purtarea de grija a Sfantului Irodion. Ne bucuram ca din acest an, ziua de 3 mai va deveni zi sfanta pentru acest spital, pentru conducere, personal si pacienti”, a adaugat preotul Tinel Dudau.


Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Martie 2012

Vizualizari: 503

Voteaza:

Sfantul Irodion de la Lainici, ocrotitorul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE