Sfintirea noii troite din cadrul Penitenciarului Galati

In Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a fost savarsita slujba de sfintire a noii troite din incinta Penitenciarului Galati.

Programul a debutat in capela "Sfintii Apostoli Petru si Pavel“, prin oficierea Sfintei Liturghii si a Acatistul Sfintilor Imparati Constantin si Elena de catre preotii capelani, in prezenta persoanelor private de libertate si a cadrelor acestei institutii.Pc. pr. Eugen Buruiana, protoiereu de Galati, delegatul Inaltpreasfintitului Parinte Casian, impreuna cu preoti slujitori ai municipiului Galati, au savarsit slujba de sfintire a troitei celei noi si parastasul pentru eroii neamului romanesc.

Aceasta a fost  confectionata in atelierele de tamplarie si pictura din cadrul Penitenciarului, exclusiv de catre persoane private temporar de libertate. Lemnul provine din vechea constructie a penitenciarului, impecabil conservat de 130 de ani.

Troita, ridicata in memoria victimelor regimului comunist, a fost amplasata in sectorul administrativ al Penitenciarului, in imediata apropiere a Comandamentului.

La final, prin grija parohiilor "Sf. Antim“ si "Sf. Cruce“ din Galati, programul liturgic si pastoral-misionar a fost completat cu o activitate social-filantropica, prin care  persoanele private de libertate prezente au primit pachete cu alimente, obiecte de igiena personala, articole de imbracaminte, dar si daruri de suflet - carti de rugaciune si iconite.

La eveniment au participat membri ai Societatii Civile si membri ai Asociatiei Fostilor Detinuti Politici.

Sursa:edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

20 Martie 2013

Vizualizari: 228

Voteaza:

Sfintirea noii troite din cadrul Penitenciarului Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE