Simpozionul 'Bunevestiri de Craciun' la Sibiu

Biblioteca “ASTRA” din Sibiu a gazduit ieri, 18 decembrie, Simpozionul national “Bunevestiri de Craciun”, organizat de mai multe institutii de invatamant si de cercetare din oras.

Organizatorii simpozionului au fost Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” Sibiu, Centrul Arhidiecezan de Diagnoza si Cercetare Catehumenala, Omiletica si in Pedagogia si Metodologia Religiei „Mitropolit Andrei Saguna”, Casa Corpului Didactic Sibiu (CCD), Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu (ISJ), Biblioteca Judeteana Astra Sibiu, Centrul scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1 Sibiu si mai multe scoli si gradinite din Sibiu si Medias. Conform organizatorilor, simpozionul s-a adresat cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar, preotilor, catehetilor, profesorilor de religie, profesorilor, reprezentantilor ISJ si CCD, cadrelor didactice din sistemul universitar, reprezentantilor asociatiilor de profil, reprezentantilor institutiilor interesate, precum si studentilor din facultatile de profil.

In cadrul simpozionului, au fost sustinute mai multe prelegeri. De la eveniment nu au lipsit nici moment de colinde, sustinute de studenti de la Facultatea de Teologie din Sibiu, de cadre diactice si elevi de la scolile din oras, precum si de invitati speciali.

Lucrari specifice acestei perioade, realizate de elevi sibieni in atelierele scolare au fost expuse in cadrul simpozionului, iar participantii au avut posibilitatea sa urmareasca exemple de buna practica din scoli si parohii.

La simpozion s-a discutat si propunerea de constituire a unei comisii arhidiecezane pentru educatia primara si pentru cosntituirea unui grup de sprijin si avizare a proiectelor pedagogice viitoare din Arhiepiscopia Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Decembrie 2013

Vizualizari: 166

Voteaza:

Simpozionul 'Bunevestiri de Craciun' la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

craciun nasterea domnului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE