Slujire chiriarhala la parohia “Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Turnu Severin

Intre bisericile parohiale care isi serbeaza hramul pe 20 iulie se numara si “Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din cartierul Crihala al municipiului Drobeta Turnu Severin. Slujba praznicala va fi savarsita de catre un sobor de preoti, sub protia parintelui paroh Ioan Ovidiu Polexa.

Pentru a marca in chip deosebit zilele parohiei, duminica, 21 iulie, se va savarsi Sfanta Liturghie arhiereasca, ocazie cu care va avea loc si Adunarea Oastei Domnului. In mijlocul credinciosilor va fi prezent Preasfintitul Parinte Nicodim, ierarhul locului, care se va ruga impreuna cu soborul de preoti si diaconi vreme de cateva ceasuri.

Parintele paroh Ioan Ovidiu Polexa adreseaza tuturor credinciosilor din municipiu invitatia de a participa la zilele festive inchinate sfantului care a inchis si a deschis cerurile numai prin cuvant, ca prin rugaciunea izvorata din mai multe inimi, Dumnezeu sa se milostiveasca spre poporul binecredincios si sa il binecuvinteze la vreme de trebuinta cu ploaie pe pamant.

Parohia "Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” se afla in partea de vest a Severinului. Aici se ridica o noua biserica, a careia piatra de temelie a fost pusa in 1991.

Lucrarile, incepute in 1992, au fost intrerupte o perioada, fiind reluate din anul 1998. Sfantul locas este proiectat in stilul neobizantin, cu o suprafata de 500 metri patrati. Pana la terminarea construirii noii biserici, slujba se oficiaza intr-o constructie provizorie, ce este cunoscuta de severineni ca "Biserica de carton". In jurul bisericii s-a amenajat un parc de catre primaria orasului, pentru folosul intregii comunitati.
 
Parohia este prezenta si in spatiul virtual, avand o pagina de prezentare pe internet, unde credinciosii au acces la informatii utile despre biblioteca parohiala, programul liturgic, parintii slujitori sau ierarhul locului, si unde cei binevoitori pot afla modalitatile de ajutorare pentru ridicarea noii biserici.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

16 Iulie 2013

Vizualizari: 758

Voteaza:

Slujire chiriarhala la parohia “Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE