A.S.C.O.R., filialele Oradea, Timisoara si Craiova organizeaza in perioada 19-29 iulie, Tabara Nationala Studenteasca „Pr Teofil Paraian”, devenita deja o traditie in cadrul A.S.C.O.R.-ului national si care implineste anul acesta 18 ani, dupa cum ne-a precizat Oana Prajea.
Ca in fiecare an, manastirea Oasa ofera studentilor un cadru atat natural cat si duhovnicesc deosebit, pentru interiorizare, rugaciune, meditatie duhovniceasca, dar si pentru cunoasterea celorlalti intru Hristos.
Timp de 14 ani, evenimentul l-a avut ca si conferentiar pe parintele Teofil Paraian, iar de patru ani incoace traditia conferintelor a fost dusa mai departe de parintii de la Manastirea Oasa, ucenici ai parintelui Paraian. Este cea mai longeviva tabara duhovniceasca adresata studentilor.
Tabara duhovniceasca "Parintele. Teofil Paraian" isi propune sa ofere studentilor prilejul potrivit pentru a afla raspuns la unele dintre intrebarile si nedumeririle lor, aducand in fata lor modele de viata, sansa de a se cunoaste mai bine, de a deveni mai buni si mai puternici, de a lega prietenii indelungate, autentice si sa descopere bucuria si ajutorul rugaciunii. Mediul calugaresc e perfect pentru inmultirea rugaciunii, fiindca ti-L aduce mereu in fata pe Dumnezeu. "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu, inmulteste rugaciunea, ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine", ne povatuieste Sfantul Marcu Ascetul.
In cadrul taberei, studentii vor participa la slujbele manastirii, la conferinte si documentare religioase si culturale, discutii cu tinerii si drumetii pe munte (Parang si Retezat). Tinerii vor primi costume populare cu ocazia sarbatorii Sfantului Ilie si a hramului manastirii, iar nu in ultimul rand, vor putea lua parte la treburile zilnice din manastire.
De asemenea, vor avea loc repetitii de muzica pentru sarbatoarea hramului, tinerii putand invata, cu aceasta ocazie, cantece bisericesti din slujba Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, alaturi de cantece patriotice si traditionale romanesti.
Manastirea Oasa e plasata in vechii munti dacici din grupa Sureanu, la o altitudine de 1.350 m. Este, probabil, cea mai izolata manastire din tara, aflata la 40 km de cea mai apropiata localitate. De pe varfurile montane ce strajuiesc manastirea poti vedea deschizandu-ti-se in fata una din cele mai frumoase panorame din Romania: munti de jur imprejur, cat vezi cu ochii. In apropierea manastirii se intinde lacul de acumulare Oasa, de numele caruia se leaga numele lui Mihail Sadoveanu.
Oana Prajea, ASCOR Oradea
Sursa: Radio Reintregirea
-
Manastirea Oasa
Publicat in : Biserici si Manastiri din Romania
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.