Taina Hirotoniei si Taina Botezului in fiordul norvegian Haugesund

In perioada 2-4 mai 2014, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat in mijlocul romanilor de pe coasta de vest a Norvegiei. In seara zilei de 4 mai 2014, ierarhul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Vecernia in biserica noii parohii romanesti „Sfantul Cuvios Macarie cel Mare” din localitatea Haugesund,instalandu-l in slujirea de paroh pe noul preot Valeriu-Dumitru Chiorbeja care ii va pastori pe romanii care locuiesc in acest fiord norvegian.

La slujba, alaturi de credinciosii tinerei parohii, au fost prezenti si Excelentele Lor, domnii Daniel Ionita, Ambasadorul Romaniei in Regatul Norvegiei si Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun.

Dupa slujba Vecerniei, Preasfintitul Macarie a savarsit Taina Botezului pruncului Alexandru, care a devenit cel mai tanar membru al noii comunitati parohiale. Ierarhul si-a exprimat bucuria de a altoi, prin Botez, acest tanar vlastar pe trupul mistic al lui Hristos, avand increderea ca lucrarea misionara a noului preot si a credinciosilor de la Haugesund va fi ziditoare si rodnica.

Raspunsurile la strana au fost date de Corul barbatesc al bisericii „Sfantul Ierarh Nicolae” – Alba din Bucuresti,care in perioada 3-4 mai 2014 a sustinut mai multe concerte pascale in bisericile de pe coasta de vest a Norvegiei.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.

06 Mai 2014

Vizualizari: 191

Voteaza:

Taina Hirotoniei si Taina Botezului in fiordul norvegian Haugesund 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE