Trei ierarhi la hramul bisericii Sfantul Haralambie din Constanta

Pe data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului și Dreptului Simeon.

Programul evenimentului este următorul:

- vineri, 8 februarie, ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele Sf. Ioan Botezătorul, de la mănăstirea Filoteu (Muntele Athos, Grecia). Sfintele odoare vor rămâne la biserică până luni, 11 februarie;

- duminică, 10 februarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe PS Tihon, episcop de Tiveriopol (Biserica Ortodoxă Bulgară), și PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud (B.O.R.).

Ierarhii vor fi întâmpinați la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei „Sf. Haralambie”, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune până la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie
Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului.
Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Biroul de Comunicare
 

Pe aceeaşi temă

06 Februarie 2019

Vizualizari: 132

Voteaza:

Trei ierarhi la hramul bisericii Sfantul Haralambie din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE