PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, saluta aprobarea construirii Catedralei Mantuirii Neamului


PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a salutat din nou aprobarea de catre Parlament a unui teren pentru construirea 'Catedralei Mantuirii Neamului'. In discursul de binecuvantare a dezbaterii derulate vineri, 30 septembrie 2005, la Palatul Patriarhiei, pe tema 'Biserica si imaginea Romaniei - identitate religioasa si identitate nationala in contextul integrarii europene', PF Teoctist a aratat ca aceasta Catedrala este un lucru viu care continua ideea de unitate a neamului romanesc in credinta in Hristos: 'Inchei cu bucuria ca acum am reusit, dupa 15 ani, sa scoatem la liman si discutiile legate de Catedrala Mantuirii Neamului, in acest sens aprobandu-se locul unde va fi construita, loc unde sase biserici, sase altare, au fost sacrificate pentru a se construi actualul Parlament. Este o bucurie mare pe care am tinut sa v-o impartasesc, pentru ca sunteti aici, si este un lucru viu si un lucru care continua ideea de unitate a neamului nostru, de unitate a Bisericii, a credintei in Hristos'. Catedrala Mantuirii Neamului se va construi pe Calea '13 Septembrie', din Bucuresti, din fonduri asigurate de catre Patriarhia Romana. Guvernul si autoritatile centrale si locale au obligatia de a acorda sprijinul necesar, la solicitarea Bisericii Ortodoxe Romane.
Proiectul todoxaconstruirii Catedralei Mantuirii Neamului a fost initiat si sustinut de catre Biserica Or Romana inca din anii '20, in conditiile in care, desi ridicata la treapta de Patriarhie, in anul 1925, Biserica Ortodoxa Romana nu are o Catedrala reprezentativa, asa cum au toate celelalte Biserici Ortodoxe.
.

02 Octombrie 2005

Vizualizari: 929

Voteaza:

PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, saluta aprobarea construirii Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE