Fostul staret al Manastirii Bistrita a trecut la cele vesnice

 

Parintele Ciprian Zaharia, fostul staret al Manastirii Bistrita, s-a stins din viata, ieri noapte, la 77 de ani.

 

Inima monahului a incetat sa mai bata chiar in chilia unde se retrasese dupa ce a fost schimbat din fruntea unuia dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din judetul Neamt.

Desi fusese diagnosticat de mai mult timp cu o tumora la cap, decesul a survenit in urma unui infarct. In ciuda varstei si bolii, el era cautat inca de numerosi credinciosi. Parintele Zaharia era un apropiat al fostului Patriarh Teoctist care se simtea legat de manastirea unde fusese tuns in monahism in urma cu 72 de ani.Fostul staret a fost afectat in aceasta vara de vestea disparitiei intai-statatorului Bisericii Ortodoxe Romane. In iulie 2007, el declara pentru EVZ: "Prea Fericitul Teoctist mi-a fost ca un tata. L-am cunoscut de pe vremea cand era Mitropolitul Moldovei. Dupa plecarea de la Bistrita, in 1940, a mai trecut pe la noi de multe ori".

Parintele Zaharia a condus Manastirea Bistrita timp de trei decenii, fiind numit in functie chiar de catre PF Teoctist. Inmormantarea lui va avea loc astazi, slujba fiind oficiata de PS Calinic Botosaneanul si PS Ioachim Bacauanul.

 

 Dan Sofronia

 

.

27 Decembrie 2007

Vizualizari: 662

Voteaza:

Fostul staret al Manastirii Bistrita a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE