Ruinele Bisericii Sfantul Nicolae, acoperite cu beton

 

Ruinele Bisericii "Sfantul Nicolae", acoperite cu beton

Modernizarea centrului orasului Pitesti are si un efect dezastruos asupra patrimoniului cultural al orasului.

 

Ruinele Bisericii "Sfantul Nicolae", care in vara au fost dezgropate, urmau sa fie acoperite cu un strat de pexiglas rezistent, pentru a putea fi admirate de toti cei care treceau prin zona, la orice ora din zi si din noapte. Zilele trecute, aceste ruine au fost acoperite cu beton.

"Chiar daca asta-vara doream o copertina transparenta, am ajuns la concluzia ca aceasta, printr-o circulatie intensa, se matuia, asa ca pitestenii nu mai aveau ce sa admire. De aceea, dupa ce am purtat o discutie cu directorul Muzeului Judeten, am hotarat sa acoperim ruinele cu nisip si balast, apoi sa turnam beton.

Peste acest strat de beton vom realiza si conturul bisericii, cu pavaj, in timp ce altarul fostei biserici va fi configurat cu piatra veche", a declarat Tudor Pendiuc.

Dupa ce timp de cateva luni pitestenii au fost nevoiti sa ocoleasca gropile si noroiul rezultat in urma decopertarii zonei centrale, de cateva zile acestia pot circula pe un strat de beton, care in lunile urmatoare va fi acoperit cu pavele. Biserica "Sfantul Nicolae" a fost construita in 1782 de mai multi negustori pitesteni. Lacasul de cult a fost daramat in 1960, din ordinul autoritatilor.


Dan Badea

 

 

.

11 Decembrie 2007

Vizualizari: 469

Voteaza:

Ruinele Bisericii Sfantul Nicolae, acoperite cu beton 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE